23948sdkhjf

ONA TQX9 - ny dobbelthode senkegnistmaskin

Den baskiske produsenten av EDM-maskiner; ONA Electroerosión S.A, presenterer en ny maskinmodell i TQX-serien – TQX9 med to hoder – som byr på betydelig redusert erosjonstid og økt produktivitet.

 

Siden 1952 har ONA utviklet og produsert kundetilpassete EDM-maskiner (Electrical Discharge Machining). Selskapet har levert flere enn 15.000 maskiner til kunder i 60 land på fem kontinenter.

 

Fokus på miljø

Et av målene til ONA er å optimalisere ressursene mens man tar vare på miljøet. Maskinprodusenten jobber med utformingen av mer effektive maskiner med tanke på «ECO-design» og med forbedret ytelse. Selskapets FoU-team har i mange år forsket på nye, renere produksjonsprosesser som respekterer mennesker og miljøet. To begreper er integrert under begrepet ECO (ØKO): økonomi og økologi. ONA søker å tilby de mest lønnsomme og miljøvennlige løsningene innen EDM-feltet.

Dette skal blant annet gi lave vedlikeholdskostnader takket være Ona sitt unike filtersystem, som medfører null i filterkostnader, samt en garantert levetid på 10 000 timer.

 

Betydelig produktivitetsøkning

Den nye maskinmodellen TQX9 skal, ifølge maskinprodusenten, ha reduksjon av erosjonstid på opptil 50 prosent, samtidig flagges hele økt effektivitet som gir opptil 200 prosent produktivitet.

Maskinen har svært stiv mekanisk struktur konstruert av stabilisert finkornet støpejern blandet med grafitt som på denne maskinen tillater arbeidsstykker opp til 20.000 kg.

En forsterket C-akse gir stabilitet i erosjon med elektroder som har høye treghetsmomenter (cirka 12.000 kg/cm2).

QX-maskiner inkluderer en veldig kraftig kontroll med opptil åtte samtidig interpolerende akser og volumetrisk kompensasjon i hele arbeidsområdet.

Arbeidsområde i X-aksen (individuelt) er 2000 (1200) mm, i Y-aksen 1200 mm og i Z-aksen 800 mm. Arbeidsbordets areal er 2200 X 1200 mm.

 

Programmerbar generator

Ona har utviklet en ny generator som oppnår overflatebehandlinger på 0,1 mikrometer Ra overflate samtidig med maksimal produktivitet pluss en betydelig reduksjon i elektrodeslitasje. Generator er ifølge ONA 30 prosent kraftigere enn resten av markedet og er i stand til å nå opp til 800A i intensitet.

 

ONA forhandles i Norge av Bergsli Metallmaskiner AS.

 

For mer informasjon se: www.onaedm.com og www.bergsli.no

Kilde: ONA

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14