23948sdkhjf

Søk midler til Nærings-ph.d.

Bedrifter som ønsker å styrke sin forskningskompetanse og -aktivitet kan søke om et doktorgradsprosjekt. Nærings-ph.d. er for små og store bedrifter og åpen for alle fagområder. Ordningen har løpende søknadsfrist og rask behandlingstid.

 

Med Nærings-ph.d. får bedriften støtte til å bygge forskningskompetanse og ny kunnskap. Kandidaten får på sin side ta doktorgrad på arbeidsplassen og får en forskerutdanning som er relevant for næringslivet. Gradsgivende institusjon kan styrke samarbeidet med spennende bedrifter som har en unik ekspertise innenfor sine fagfelt.

Doktorgradsprosjektet skal være relevant for bedriften, men det skal planlegges og gjennomføres i tett samarbeid med gradsgivende institusjon.

 

Til utlysningen: Nærings-ph.d. – doktorgradsprosjekt i bedrift

I et Nærings-ph.d.-prosjekt går en bedrift og et universitet eller høyskole sammen om et doktorgradsprosjekt. Doktorgradsprosjektet utføres av en ansatt og skal være relevant for bedriften.

En Nærings-ph.d. resulterer i konkrete forsknings- og utviklingsresultater som styrker virksomhetens kjernevirksomhet, produkter og/eller tjenester. Den ansatte i bedriften får en forskerutdannelse med spesialkompetanse i bedriftens behov og utfordringer. Samarbeidet med universitet eller høyskolen sikrer økt forskningskompetanse og -kunnskap for både kandidaten og bedriften som helhet.

 

Fin måte å bygge kompetanse på

Det er med andre ord minst tre parter som nyter godt av å starte et Nærings-ph.d.-prosjekt:

Bedriften mottar støtte til å styrke sin kjernevirksomhet, tjenester og produkter. Bedriften får bygget kompetanse i virksomheten innenfor egne rammer og behov.

Nærings-ph.d. er også en fin mulighet til å starte eller opprettholde verdifulle samarbeid med akademia, og gir tilgang til forskningsorganisasjonenes kunnskap, kompetanse og infrastruktur.

Kandidaten får en doktorgrad og en forskerutdanning styrket av innsikt i næringslivets sentrale utfordringer, og forskerkompetansen til å løse disse. Gjennom prosjektet har kandidaten tilgang til uvurderlig næringslivskompetanse i egen bedrift og forskningsinstitusjonens ekspertise.

Nærings-ph.d.-ordningen støtter også kandidater som ønsker å tilbringe deler av prosjektet ved en utenlandsk forskningsinstitusjon.

 

Gradsgivende institusjon kan gjennom et Nærings-ph.d.-prosjekt etablere eller videreutvikle et samarbeid med spennende bedrifter med unik ekspertise innenfor sitt fagfelt. Universiteter og høyskoler får ph.d.-kandidater med et næringslivsperspektiv og innsikt i næringslivets utfordringer og behov.

 

For mer informasjon se: www.forskningsradet.no

Kilde: Norges Forskningsråd

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.25