23948sdkhjf

Svakere PMI i november

DNB PMI for november, justert for normale sesongsvingninger, avtok med 1,5 poeng til 51,9. Det tyder på at oppgangen i aktiviteten i industrien var litt lavere enn i oktober.

 

Det var likevel en oppgang til tross for strengere smittevernstiltak både i Norge og ute og den underliggende trenden er fortsatt positiv. Det var særlig delindeksene for nye ordre som trakk den samlede indeksen ned. Indeksene for produksjon, ordre og sysselsetting falt sammenveid med 2,7 poeng til 50.

 

Produksjon

Produksjonsindeksen steg med 1,1 poeng til 52,6 i november, etter en nedgang i oktober. Indeksen har ligget over 50 de siste tre månedene. Oktoberindeksen ble revidert opp med 0,3 poeng.

 

Ordre

Indeksen for nye ordre falt med 7,1 poeng til 48,9 i november og mer enn reverserte den kraftige oppgangen i oktober. Der hvor ordrene var delt inn etter hjemmemarked og eksport, steg ordrene fra hjemmemarkedet med 0,8 poeng, mens eksportordrene avtok med 6 poeng.

 

Sysselsetting

Sysselsettingsindeksen gikk ned med 0,7 poeng til 48,6 i november. Sysselsettingsindeksen har vært lavere enn 50 i alle månedene siden februar.

 

Leverandørenes leveringstid og lager

Indeksen for leverandørenes leveringstid steg med 2,2 poeng til 60,9 i november. En høy indeks betyr lang leveringstid. Det er normalt assosiert med høy aktivitet, men kan også for eksempel reflektere transportproblemer. Lagrene av innkjøpsvarer falt med 1,6 poeng til 47,6

i november. Lager av sluttprodukter avtok med 0,3 poeng og endte på 43,3 i november.

 

Kilde: NIMA

Kilde: NIMA

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.222