23948sdkhjf

Fordoblet produksjonskapasitet med DMG MORI og Sandvik Coromant

Den britiske luksusklokkeprodusenten Bremont fikk mest mulig ut av det strategiske partnerskapet mellom Sandvik Coromant og DMG MORI da Bremont lanserte en nøkkelferdig produksjonscelle for å fordoble kapasiteten på fabrikken.

 

Luksusklokkemakeren Bremont Watch Company er en ekte britisk suksesshistorie. Selskapet ble grunnlagt av brødrene Nick og Giles English i 2002, og har spesialisert seg på produksjon av sertifiserte kronometre til luftfartssektoren. Disse klokkene både monteres og støt- og kvalitetssikres på produsentens eget hovedkontor i Henley-on-Thames, Oxfordshire, UK. Produksjonen av hovedkomponenter som bakside og urkasse av rustfritt stål, foregår bare en fem minutters kjøretur unna.

 

Rett første gang

Stor etterspørsel og lanseringen av seks nye klokkedesign betydde at Bremont måtte øke sin produksjonskapasitet. For å oppnå dette kjøpte selskapet en NTX 1000, et topp moderne 5-akset maskineringssenter fra DMG MORI, som er utstyrt med verktøypakker fra Sandvik Coromant.

- Utformingen av prosjektet tok seks måneder, forklarer Mathew Bates, ekspert på maskineringsverktøyinvesteringer ved Sandvik Coromants britiske team for verktøyløsninger.

- Helt fra starten av var målet å levere en løsning som var «perfekt første gang». Vi ønsket at Bremont skulle kunne bruke det nye systemet med en gang, fortsetter Bates.

 Det trengtes et tett samarbeid med applikasjonsteknikere fra DMG MORI når det gjaldt valget av egnede verktøy.

- Vi visste at vi måtte produsere seks nye klokker. Straks tegningene var ferdige, hadde vi et møte med ekspertene fra DMG MORI for å utarbeide en liste over standardverktøy og finne ut hvilke spesialverktøy som trengtes, sier Bates.

 

Integrert automasjon for 24/7-drift

DMG MORI NTX 1000 er utstyrt med et magasin for 38 Coromant Capto-verktøy, med mulighet til å utvide kapasiteten til 76 verktøy. Dreie- og fresemaskinen egner seg til dreiing og 5-akse simultan høyhastighetsfresing.

Takket være stangladeren produserer maskinen ulike komponenter i rustfritt stål døgnet rundt uten inngrep av operatør.

 

Alt fra en enkelt kilde

Allerede før maskinen ble installert, laget og simulerte Frederick Shortt, applikasjonstekniker ved DMG MORI, og utviklingsteamet hans NC-programmene med Vericut DAP-system.

- Sammen med Sandvik Coromant optimerte vi alle programmene slik at man skulle trenge så få verktøy som mulig, sier Shortt.

Med andre ord kjøpte Bremont bare det de virkelig trengte. Ettersom alt dette skjedde før installasjonen, kunne Bremont starte produksjonen fra dag én.

- Denne fellesoptimeringen betød at eventuelle barnesykdommer ble redusert til et minimum og at investeringen raskt lønte seg for Bremont, forklarer James Rhys-Davies, strategisk relasjonsdirektør for Nord-Europa ved Sandvik Coromant.

Han mener behovet for slike nøkkelferdige løsninger kommer til å øke jevnt fremover. Selv om de innledende kostnadene noen ganger er litt høyere, vil fordelene ved rask avkastning på investeringen (ROI) og maksimering av maskintilgjengeligheten gjøre slike nøkkelferdige produksjonsceller til et svært attraktivt valg, ettersom kostnaden per del generelt blir mye lavere.

 

Toleranser på mellom 3 og 5 mikrometer

Nøyaktig som planlagt kunne Bremont starte full produksjon av klokkekomponenter straks den nye maskinen var installert. Malcolm Kent, produksjonssjef ved Bremont, var utrolig godt fornøyd med resultatene.

- Vi ble overrasket over hastigheten og den høye kvaliteten vi nå kan produsere de enkelte komponentene med, sier han, og fortsetter:

- Vi produserer svært komplekse deler med toleranser på 3 til 5 µm, der kvalitet og presisjon er ytterst viktig. Takket være NTX 1000 kombinert med verktøy fra Sandvik Coromant, forløper prosessene helt problemfritt.

Bates legger til:

- Takket være samarbeidet mellom Sandvik Coromant og DMG MORI kunne vi starte produksjonen på NTX 1000 fra den aller første dagen.

 

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com og www.dmgmori.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14