23948sdkhjf

Kongsberg Ferrotech introduserer 3D-printing under vann

Dette forsknings- og utviklingsprosjektet vil bli utført med SINTEF og andre store bransjeaktører, og støttet av Norges forskningsråd som har tildelt 10,5 millioner kroner til prosjektet.

Dette forsknings- og utviklingsprosjektet vil bli utført med SINTEF og andre store bransjeaktører, og støttet av Norges forskningsråd.

 

Reparerer på stedet

Prosjektet vil muliggjøre reparasjoner på stedet av undervannskomponenter som rør og ledninger, ved hjelp av additiv produksjon - noe som skal forlenge komponentenes levetid betydelig. Livstidsforlengelse er av stor betydning for bærekraftig utvikling og optimal ressursutnyttelse, både i Norge og globalt. Den vellykkede utviklingen og implementeringen av prosjektet vil representere et vendepunkt innen vedlikehold og reparasjon av subsea-komponenter.

For Kongsberg Ferrotech representerer denne utviklingen et annet viktig skritt mot "å ta verkstedet til det skadede røret" - enten det er et lederrør i «sprutsonen» eller en rørledning som hviler på havbunnen - og vil ifølge selskapet frigjøre en verden av muligheter i det globale markeder.

 

For mer informasjon se: www.kferrotech.no

Kilde: Kongsberg Ferrotech

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109