23948sdkhjf

Fagor Arrasate deltar i utvikling av smarte skjæreverktøy for HSS

Fagor Arrasate, verdensspesialist i utvikling av forme- og skjærelinjer, deltar i en Europeisk forskningsprosjekt for å utvikle smarte skjæreverktøy for høyfast stål (HSS) med et prediktivt system som advarer om forverring av skjæreverktøyet.

 

Prosjektet, kalt IntellCutProcess, vil analysere de forskjellige parameter som er involvert under skjæreprosessen, slik som skjærestyrke, slark, separasjon, eller skjærevinkel. Dataene som er innhentet vil tillate optimalisering av skjæreverktøyet angående aspekter som eksempelvis materialet som brukes og det beskyttende belegget.

Skjæreverktøyet vil være utstyrt med sensorer som måler forskjellig skjærekvalitetindikatorer, slik som høyde på skjæregraden og profilen til skjæreområdet.

 

Øker OEE

Med denne informasjonen, vil systemet kunne overvåke skjæreverktøyets nedbrytningstilstand for å opprettholde den høyeste kvalitet og skjærepresisjon. I tillegg vil det prediktive systemet gjøre det mulig å planlegge de nødvendige inngrepene med planlagte produksjonsstopp, noe som øker OEE (Overall Equipment Effectiveness).

For å validere resultatene av forskningen, vil en fullsensorisert skjærprototype for skjæring av metallplater med tung tykkelse først bli bygget. Etterpå vil det nye utstyret installeres i en faktisk operativ skjærelinje.

Programmet er finansiert av EUs RFCS-2019 (Research Fund for Coal and Steel) Program, der seks partnere deltar, blant annet er: Fagor Arrasate, Mondragon Unibertsitatea, og bladprodusenten Zorrotz.

 

For mer informasjon se: www.fagorarrasate.com

Kilde: Fagor Arrasate

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109