23948sdkhjf

Norsk PMI steg i oktober

Norsk PMI (innkjøpernes indeks) for oktober, justert for normale sesongsvingninger, steg med 2,7 poeng til 53,4 og peker dermed mot at aktiviteten i industrien var stigende i forrige måned.

 

Det var særlig delindeksene for nye ordre og sysselsetting som trakk opp, mens produksjonsindeksen falt litt tilbake. Disse tre indeksene steg sammenveid med 3,6 poeng, og lå nå over 50 for første gang siden februar i år. Totalindeksen for september ble revidert opp med 0,4 poeng til 50,7.

 

Produksjon

Produksjonsindeksen avtok med 0,8 poeng til 51,2 i oktober, etter at septembertallet ble revidert opp med 0,8 poeng. Men både september- og oktoberindeksen er over 50 og peker mot produksjonsvekst i disse månedene.

 

Ordre

Indeksen for nye ordre steg med 6,7 poeng til 56,4 i oktober, den høyeste indeksen siden mai 2019. Der hvor ordrene var delt inn etter hjemmemarked og eksport, steg indeksene med henholdsvis 1,7 og 4,6 poeng.

 

Sysselsetting

Sysselsettingsindeksen steg med 4,4 poeng til 49,1 i oktober, den høyeste siden februar i år. Det var nå bare en liten overvekt som rapporterer om lavere sysselsetting i forhold til de som rapporterer om økt sysselsetting.

 

Leverandørenes leveringstid og lager

Indeksen for leverandørenes leveringstid steg med 0,4 poeng til 58,5 i oktober. En høy indeks betyr lang leveringstid. Det er normalt assosiert med høy aktivitet, men kan også reflektere transportproblemer. Lagrene av innkjøpsvarer steg med 0,9 poeng til 49,3 i oktober. Lager av sluttprodukter steg også med 0,9 poeng og endte på 43,7 i oktober.

 

Kilde: NIMA

Kilde: NIMA

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078