23948sdkhjf

Webinar 23. okt. - Manufacturing Technology på Raufoss

Webinaret, som holdes 23. oktober kl. 12.00-13.00, er gratis og  gir deg en omvisning i, og demonstrering av katapulten Manufacturing Technology på Raufoss.

Manufacturing Technology er en av dagens fem katapultsentere. I senteret finnes utstyr og kompetanse for å utvikle, teste og/eller simulere avansert produksjonsteknologi. Senteret er fortsatt under oppbygging, men vi har allerede bistått over 100 norske bedrifter med katapultprosjekter. Styrken til Manufacturing Technology-katapulten er at den er en del av et stort økosystem knyttet til manufacturing. Når en kunde kommer med sin problemstilling så finner vi oftest et kompetent prosjektteam som kan bistå.

All verdens kunnskap finnes i dag på internett, det er ikke mangel på generisk kunnskap som hindrer norske bedrifter i å forbedre sin business med hjelp av ny teknologi. Manufacturing Technology-katapulten er industriens testbed, hit kan man komme for å utforske ny teknologi i samarbeid med fageksperter både fra industrien og akademia. Når bedriften har funnet ut hva som passer akkurat hos dem så blir risikoen i en investering på hjemmebane mye lavere og dessuten har man knyttet kontakter med fagfolk slik at man har noen å spørre hvis man står fast på et tidspunkt.

Vi har ingen egeninteresse i å selge noe spesifikt utstyr/teknologi og kan dermed innta en annen rolle enn de mange flinke utstyrsleverandører og maskinintegratorer som finnes både i inn- og utland. I tillegg jobber vi mye med kompetanseoverføring slik at når bedriften får ny teknologi i hus så vet man også mye mer om hva som kreves for å drifte, vedlikeholde og videreutvikle sitt eget produksjonssystem fremover.

Norsk katapult skal bidra til økt industriell verdiskaping i Norge. Siva forvalter ordningen på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet og i tett samarbeid med Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Hensikten er å gjøre veien fra konsept til markedsintroduksjon kortere og mindre risikofylt for norske bedrifter.

Meld deg på her

Les mer om Manufacturing Technology katapultsenter her

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078