23948sdkhjf

Ringer i Vannet-prisen til AMV

AMV AS i Flekkefjord vant Ringer i Vannet-prisen 2022. Bedriften har rekruttert gjennom Ringer i Vannet i en årrekke, og de satser bevisst på fagkompetanse og utvikling for alle sine medarbeidere. Prisen ble delt ut av adm. direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri på Lean Forum sin årskonferanse.

 

AMV AS var blant de første til å bli med i Ringer i Vannet nasjonalt sett. De har tatt imot en rekke kandidater både i praksis og i aktuelle stillinger. Per i dag har AMV 14 ordinært ansatte som blitt ansatt siden 2013 gjennom RIV-avtalen eller direkte i samarbeid med NAV. Gjennom tett samarbeid og god opplæring har man klart å skape dyktige medarbeidere, og ofte har de klart å skape nye stillinger gjennom arbeidspraksisen. I tillegg har bedriften satt seg som mål at 10 prosent av de ansatte skal være lærlinger. I dag har bedriften 28 lærlinger, noe som utgjør 14 prosent av arbeidsstokken.

 

Om Ringer i vannet

"Ringer i vannet" er et prosjekt som hjelper bedriftene med å få tak i kvalifisert og motivert arbeidskraft og samtidig bidrar til at personer utenfor arbeidsmarkedet får prøve seg i jobb.

Norsk Industri har tett oppunder 300 bedrifter som har tegnet avtale med Ringer i vannet-prosjektet.

- Antall bedrifter som deltar i prosjektet øker stadig, forteller Pernille Vogt, fagsjef HMS i Norsk Industri og IA-ansvarlig. Hun berømmer disse bedriftene for å ta samfunnsansvar samtidig som de gjennom prosjektet også får tilgang på verdifull arbeidskraft.

 

Fjerner barrierer

8 av 10 som får prøve seg gjennom prosjektet får jobb viser en NTNU-rapport. På en systematisk måte blir mulighetene til den enkelte og behovene til arbeidsgivere koblet sammen i Ringer i Vannet. Nøkkelen er at bedriftene tegner rekrutteringsavtale med en arbeids- og inkluderingsbedrift.

Arbeid- og inkluderingsbedriftene kjenner bedriftenes behov og finner personer som passer i bedriften og følger tett opp og tar hånd om det praktiske. Dermed fjernes barrierene som bedrifter kanskje har hatt knyttet til inkludering.

Mange bedrifter har nå så gode erfaringer at de bruker Ringer i Vannet som en hovedstrategi for å få nye medarbeidere, fordi man ser at dette er personer som har store ressurser som bedriftene kan dra nytte av.

 

For mer informasjon se: www.norskindustri.no

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.315