23948sdkhjf

DNB PMI steg i september

DNB PMI for september, justert for normale sesongsvingninger, steg med 3,4 poeng til 50,3 og peker dermed mot at fallet i aktiviteten i industrien har stoppet opp.

 

Det var særlig delindeksene for nye ordre og produksjon som trakk opp, men også sysselsettingsindeksen økte. Disse tre indeksene steg sammenveid med 4,7poeng, men ligger fortsatt litt under 50.

Totalindeksen for august ble revidert opp med 0,8 poeng til 46,9.

 

Produksjon

Produksjonsindeksen steg med 4,2 poeng til 51,2 i september og er med det over 50 for første gang siden januar i år. Septemberindeksen tyder på oppgang i produksjonen.

 

Ordre

Indeksen for nye ordre steg med 8,1 poeng til 49,7 i september, den høyeste indeksen siden januar. Der hvor ordrene var delt inn etter hjemmemarked og eksport, steg indeksene med henholdsvis 6,7 og 10,7 poeng.

 

Sysselsetting

Sysselsettingsindeksen steg med 0,4 poeng til 44,0 i september. Indeksen var høyere i både juni og juli, men siden januar har det vært en tydelig overvekt som rapporterer om lavere sysselsetting i forhold til de som rapporterer om økt sysselsetting.

 

Leverandørenes leveringstid og lager

Indeksen for leverandørenes leveringstid steg med 0,6 poeng til 57,4 i september. En høy indeks betyr lang leveringstid. Det er normalt assosiert med høy aktivitet, men kan også reflektere transportproblemer. Lagrene av innkjøpsvarer steg med 2,6 poeng til 48,5 i september, og lager av sluttprodukter steg med 0,4 poeng til 42,8.

 

Kilde: NIMA

Kilde: NIMA

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.234