23948sdkhjf

Ravema på SMART industri 2021

MGF møtte den alltid blide og sprudlende Jærbuingen på hans hjemmebane. Du trenger ikke putte på ei krone, ordene renner ut, de er positive og fremtidsrettet og Mazak lyser i hans øyne. Ærendet handlet ikke om maskinkjøp, men om SMART industri som en nasjonal møteplass. Hva tenker Reidar Kverneland om det?

Hva kan en felles møteplass for hele industrien bidra med? – Det viktigste er jo å bygge relasjoner som igjen kan føre til samarbeid og felles utvikling. Det skjer mye på mange områder og ting skjer fort. Nye materialer og nye prosesser. Industri 4.0 drar med seg utrolige muligheter. I tillegg skjer nye tekniske løsninger kontinuerlig, svarer Reidar. Idealistisk sett – hvorfor er det viktig å ha en nasjonal møteplass? – Vi trenger en felles arena til å utveksle kompetanse og utvikling, mener maskinselgeren. Praktisk sett – hvorfor er det viktig å ha en nasjonal møteplass? – Først og fremst logistikk og effektivitet. Det blir mye mer konsentrert det hele. Om vi fysisk skal vise frem nyheter er dette eneste praktiske løsningen.

SMART industri har en viktig rolle Forretningsmessig – hvorfor er det viktig å ha en nasjonal møteplass?

– Fordi da har vi muligheten til å treffe utrolig mange forretningskontakter i løpet av kort tid, samtidig som vi har muligheten til å vise hva vi står for, for et samlet industri Norge, sier Reidar. Står vi sterkere rustet samlet hvis vi har kunnskap og kjennskap til hverandre? – Absolutt! Om vi sammenligner oss med øvrige Europa så er for eksempel norsk industri cirka 25 prosent i forhold til våre svenske naboer. Totalbefolkningen i Norge er som en liten storby i Europa. Dette setter jo ting litt i perspektiv. Om industrien i høykostlandet Norge skal overleve i fremtiden mener jeg at det er viktig at vi ligger helt i fremkant av kompetanse og utvikling. Dette vil uten tvil holde produksjonskostnadene nede og det er jo det viktigste om vi skal overleve. Jeg tror at en nasjonal samlingsplass som SMART industri for industrimiljøet i Norge har en viktig rolle i denne sammenhengen, understreker Reidar Kverneland.

 

For mer informasjon se: www.mgf.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156