23948sdkhjf

Kiwa har Norges mest nøyaktige målemaskin

Kiwa har investert i ny toppmoderne målemaskin for avdeling kalibrering Kongsberg, Zeiss Prismo Ultra. En helt naturlig investering for å møte fremtidens krav til leveranser med hensyn til både tid og kvalitet.

 

Målemaskinen, som er levert av Tyske Zeiss, garanterer en nøyaktighet på 0,0005mm og er ifølge Kiwa Norges største og mest nøyaktige målemaskin av sitt slag.

- Zeiss er markedsledende når det kommer til nøyaktige målemaskiner. Vi undersøkte flere tilbydere og gjennomførte flere testrunder før vi inngikk avtalen, forteller Kenneth Medalen-Hansen, avdelingsleder for kalibrering Kongsberg.

 

Avanserte prototypeoppmålinger Kalibrering av avanserte verktøy som tidligere har tatt flere timer, kan nå utføres på minutter. Kiwa gjennomfører cirka 1000 kalibreringer av spesialverktøy i året. Med en så markant effektivisering av kalibreringsprosessen vil kundene merke en enorm forskjell på leveringstiden.

- Kortere leveringstid blir mer og mer kritisk for kundene. I tillegg vil oppmålingene nå leveres med enda bedre nøyaktighet (måleusikkerhet) en tidligere, sier Dag Jørstad, direktør for laboratorietjenster i Kiwa Norge og legger til:

- I tillegg til de eksisterende tjenestene kan vi nå ta på oss spesialoppdrag som vi ser at kundene etterspør. Et eksempel på dette er avanserte prototypoppmålinger, hvor vi allerede har stor etterspørsel.

 

Høy kompetanse Målemaskinen, som er den største av sitt slag i Norge, kan måle deler opp til B:900 x L:1300 x H:700 mm, og krever spesialkompetanse som allerede finnes i Kiwa.

- Vi har lang erfaring og høy kompetanse blant våre medarbeidere. Automatiseringen, som denne investeringen innebærer, er en meget viktig del av vår strategi innen kalibrering, men uten medarbeidere med spesialkompetanse til å styre maskinen ville vi ikke kommet så raskt i gang, avslutter Medalen-Hansen.

 

For mer informasjon se: www.zeiss.no og www.kiwa.com/no 

Kilde: Kiwa

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.065