23948sdkhjf

DNB PMI fortsatt lav i august

DNB PMI for august justert for normale sesongsvingninger steg med 3,3 poeng til 46,1 og peker dermed mot en videre svekkelse av aktiviteten i industrien.

 

Det var særlig delindeksene for nye ordre og produksjon som trakk opp, mens sysselsettingsindeksen fortsatte videre ned. Disse tre indeksene steg sammenveid med 3,5 poeng, og reverserte dermed kun halvparten av fallet i juli. Totalindeksen for juli ble revidert ned med 0,5 poeng til 42,8.

 

Produksjon

Produksjonsindeksen steg med 3,4 poeng til 46,3 i august. Det er likevel tydelig lavere enn 50 og tyder på at produksjonen gikk ned i august.

 

Ordre

Indeksen for nye ordre steg med 6,9 poeng til 39,8 i august. Der hvor ordrene var delt inn etter hjemmemarked og eksport, falt indeksene med henholdsvis 2,1 og 0,9 poeng. Produksjon og ordre er særlig usikre i juli og august med store sesongmessige utslag.

 

Sysselsetting

Sysselsettingsindeksen falt med 1,3 poeng til 43,6. Denne delindeksen nådde bunnen i april med en verdi på 33,3, og det har hele tiden etter det vært en tydelig overvekt som rapporterer om lavere sysselsetting i forhold til de som rapporterer om økt sysselsetting.

 

Leverandørenes leveringstid og lager

Indeksen for leverandørenes leveringstid steg med 1,2 poeng til 56,6 i august. En høy indeks betyr lang leveringstid. Det er normalt assosiert med høy aktivitet, men nå reflekterer det trolig transportproblemer. Lagrene av innkjøpsvarer avtok med 4,9 poeng til 45,7 i august, og lager av sluttprodukter steg med 5,8 poeng til 42,0.

 

Kilde: www.nima.no

Kilde: Kilde: NIMA/DNB Markets

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172