23948sdkhjf

Sveisehjelmen Vizor Connect fra Fronius: Intelligent arbeidsbeskyttelse med god komfort

Vizor Connect er verdens første sveisehjelm som bruker Bluetooth for å kommunisere med en strømkilde. Som resultat kan sveisehjelmen dimmes før tenning, i stedet for først å dimmes når selve lysbuen tennes. I tillegg fjerner hjelmen problemet med utvendig lyspåvirkning og, ifølge Fronius, dimmes pålitelig selv i vanskelige sveisesituasjoner. Dette gir økt sikkerhet og forbedret arbeidskomfort.

 

Med PreTrigger-teknologien fra Fronius sender strømkilden et signal via Bluetooth til sveisehjelmen så snart sveiseren trykker på knappen til sveisepistolen. Dermed dimmes hjelmen før lysbuen tennes. Dette gjør at sveiseren slipper den korte blitsen som oppstår før dimmingen av vanlige hjelmer. Øynene er dermed fullstendig beskyttet mot sveiselyset og blir ikke like fort slitne.

 

Alltid «perfekt»

I tillegg forblir blendingsbeskyttelsen dimmet selv ved svært lav strøm, når lysbuen tildekkes eller i tvangsposisjoner, så lenge lysbuen brenner. Årsaken til dette er at hjelmen svarer med høy pålitelighet på signalet fra den tilkoblede strømkilden. Dette øker sikkerheten til sveiseren. Beskyttelsesnivåreguleringen stiller automatisk inn det passende nivået for sveiseprosessen i området fra DIN 5 til DIN 12. Dimmenivået er, ifølge Fronius, derfor alltid «perfekt» tilpasset lysstyrken til lysbuen. Alternativt kan sveiseren også bytte til manuell modus og til og med regulere dimmingen trinnløst.

 

God oversikt i alle situasjoner

En annen fordel er at Vizor Connect fjerner problemet med ytre lyspåvirkninger. Vanlige sveisehjelmer er utsatt for utilsiktet dimming på grunn av lysrefleksjoner, varsellamper eller annet sveiselys – men ikke Vizor Connect. Ifølge Fronius gjør dette også hjelmen til den perfekte beskyttelsen for aktiviteter før og etter sveising – for eksempel sliping. Når sveiseren kobler fra Bluetooth-forbindelsen mellom hjelmen og strømkilden, oppfører Vizor Connect seg som en vanlig sikkerhetshjelm og dimmes når den blir utsatt for lys over en viss intensitet.

Når hjelmen ikke dimmes, har den en lysstyrke på 2,5 og byr dermed på god oversikt og ekte fargeoppfatning takket være et spesielt utviklet UV- og IR-filter. Blendingsbeskyttelsen med neseutsparing sikrer at sveiseren får god sikt og høy bærekomfort. Den spesielle formen øker synsfeltet opptil seks ganger og reduserer vekten på hjelmen.

 

For mer informasjon se: www.fronius.no

Kilde: Fronius

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.281