23948sdkhjf

HR–tjenester når du trenger det

I disse pandemitider opplever Medvind Personal økende etterspørsel etter HR-tjenester fra ledere i bedrifter uten egen HR-ressurs. De har mye å stri med, og trenger ekstra bistand nå i disse korona-tider.

 

HR-tjenester for SMB-markedet i form av et fleksibelt abonnement, eller som en bistand for ledere som har en akutt situasjon som de må håndtere, er tilgjengelig hos Medvind Personal.

HR-teamet på Medvind Personal har bred og solid kompetanse til å bistå den enkelte leder og bedrift raskt med bistand og råd. De har lang erfaring både fra privat og offentlig sektor, i norske og internasjonale virksomheter.

 

Behov for HR-spesialist

Mange virksomheter er for små til å ha en egen HR-ansvarlig, og velger heller å kjøpe tjenester etter behov. Andre steder er HR en del av jobben til bedriftens «altmuligmann».

- De har naturlig nok behov for en HR-spesialist å støtte seg til faglig krevende spørsmål, særlig nå som man får hyppige endringer i regler rundt ansettelsesforhold, og konsekvensene det får både for bedriften og den ansatte, uttaler Ann-Charlotte Huitfeldt, daglig leder og partner i Medvind Personal AS.

 

Fikk tilgang til solid HR-kompetanse

- Hos en mellomstor produksjonsbedrift møtte vi utfordringer innenfor flere områder i verdikjeden og på flere nivåer i organisasjonen, forteller Huitfeldt og fortsetter:

- Til sammen utgjorde dette en kompleksitet i problemstillingene som strengt tatt krevde kompetansen til en hel HR-avdeling for å følge opp, samtidig som kapasitetsbehovet i antall timer kanskje ikke var mer enn ett årsverk. Medvind Personal kunne da tilby en løsning med en fast kontaktperson som kunne spille på den totale kompetanse og erfaring i Medvind Personal. Bedriften fikk da tilgang til kompetansen til en «hel HR-avdeling» til prisen av én HR-ressurs.

 

«Mange branner å slukke»

Akkurat nå er det en klar etterspørsel fra bedrifter som har medarbeidere i karantene, i omsorgspermisjon som følge av stengte barnehager økende, forteller bedriftslederen.

- Flere selskaper som må gå til permittering av ansatte, som direkte konsekvens av korona-pandemien, har også behov for praktisk bistand da det er mange branner å slukke på en gang. Større virksomheter kan komme til å trenge mer HR-kapasitet i perioden fremover.

 

Utfører mange ulike oppdrag

Huitfeldt forteller at de nå har konsulenter som går direkte inn som HR-ansvarlig i bedrifter som trenger bistand med omstillinger og permitteringer.

- Vi har stor aktivitet innenfor drøftelsesmøter med tillitsvalgte, kvalitetssikrer utvelgelsesprosesser, lager maler og/eller sender ut permitteringsvarsler, deltar i bedriftens råd og utvalg, i ledergruppemøter, i krisestab og permitteringsutvalg. Det betyr at vi både kan være «hands on» i bedriften, eller sitte på utsiden, gå gjennom maler, rutiner, sjekklister og skjemaer for å påse at de har oppdatert dokumentasjon tilgjengelig. I disse utfordrende tider er det godt å se at vi kan hjelpe kundene våre nå som de som mest trenger oss, avslutter Ann-Charlotte Huitfeldt.

 

For mer informasjon se: www.medvindpersonal.no

Kilde: Medvind Personal

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.175