23948sdkhjf

Rask og sikker implementering av lockout/tagout

Lockout/tagout er livsnødvendig ved vedlikeholdsoperasjoner. Med et lockout/tagout-program kan man i ulike bransjer forhindre et stort antall vedlikeholdsrelaterte ulykker, uansett om vedlikeholds- og reparasjonsarbeidet utføres internt eller er satt ut til et eksternt firma.

Selv om sikring med lockout/tagout er svært vellykket, krever det omfattende forberedelser ved implementering. Basert på Bradys globale erfaring kan selskapet bidra til å implementere lockout/tagout-programmer basert på beste praksis.

Maskinspesifikke prosedyrer

En av de største utfordringene ved å implementere lockout/tagout er å utarbeide maskinspesifikke prosedyrer som sikrer isolering av hele energiforsyningen til en bestemt maskin. Disse prosedyrene må være komplette og forståelige og krever intern drøfting, godkjenning og kommunikasjon til alle involverte medarbeidere. Brady kan sende teknikere til din arbeidsplass for å utarbeide forslag til maskinspesifikk prosedyre som dere kan evaluere. I tillegg til å skrive maskinspesifikke lockoutprosedyrer basert på beste praksis vil Bradys teknikere også identifisere alle energiforsyningspunkter for å sikre at ikke energi kan nå frem til maskinene under vedlikeholdet.

Godkjenning av prosedyrer

Når det er blitt skrevet maskinspesifikke prosedyrer for å sikre at maskinene er isolert fra all energiforsyning, skal disse prosedyrene ofte følge en godkjenningsprosess med internt involverte. Brady foreslår bruk av LINK360-programvaren for enkelt å innføre, godkjenne eller redigere, skalere og formidle maskinspesifikke lockout/tagout-prosedyrer. Med LINK360-programvaren har utrulling av sikkerhetsprosedyrer på flere anlegg og på tvers av landegrensene aldri vært enklere, i følge Brady.

Kommunikasjon

Ved hjelp av et nettbrett eller en smarttelefon på stedet kan energipunkter og maskinbilder lastes opp til LINK360 til bruk ved formidling av prosedyren og tjene som støtte for vedlikeholdspersonell slik at de raskt finner energipunkter som skal låses av.

Brady leverer også opplæringsmoduler for vedlikeholdspersonell og alle involverte personer og instanser. Samtidig med at vedlikeholdspersonell har behov for «hands-on» opplæring, skal andre medarbeidere gjøres oppmerksomme på sikkerhetsprosedyrene som skal følges og viktigheten av å bruke lockout/tagout-utstyr for å sikre at ingen forsøker å fjerne det i strid med prosedyren.

Optimaliserte lockout/tagout-verktøy

Basert på godkjente maskinspesifikke prosedyrer kan Brady foreslå hvilket lockout/tagout-utstyr som kreves for å øke vedlikeholdssikkerheten på best mulig måte. Hengelåssystemer er tilgjengelig for de fleste vedlikeholdssituasjoner i industrien, og låseenheter kan velges ut fra energiforsyningspunktene som er identifisert i lokalene. Maskinspesifikke prosedyrer gir god innsikt i hva som er nødvendig og gir grunnlag for effektivt innkjøp og bruk av lockout/tagout-utstyr.

En vellykket investering i sikkerhet

Lockout/tagout har vist seg å være svært vellykket og har forhindret skader knyttet til vedlikehold, slik som brudd, rifter, amputasjoner, brannsår og støt i ulike bransjer verden over. Fremgangsmåten omfatter å isolere og ta ut av drift energitilførselen til industrimaskiner under vedlikehold.

For mer informasjon besøk: www.bradyeurope.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.269