23948sdkhjf

En sort for all fresing i ISO K-applikasjoner

Den nye GC3330-sorten fra Sandvik Coromant er egnet for alle vanlige metoder for fresing i støpejern og får en god balanse mellom sikkerhet og ytelse med bare én sort. GC3330 er også egnet for ubemannede operasjoner.

Det er stor etterspørsel i produksjonsbedrifter for skjærsorter som utfører pålitelige produksjonsprosesser. Tross alt, skjærsorter som kan brukes universelt på grunn av sine spesielle egenskaper gjør produksjonsprosesser effektive og dekker et bredt spekter av bruksområder.

Alltid et godt valg

Alle maskinoperatører er kjent med spørsmålet: hva er den rette sorten for denne prosessen? Og alle som jobber med et bredt utvalg av materialer regelmessig vet at det er et spørsmål som ofte må besvares.

Sandvik Coromant, en globalt ledende leverandør av skjærende verktøy, verktøyløsninger og kompetanse i metallindustrien, har utviklet den nye GC3330-sorten for å løse dette store problemet i støpejernfresing. En av de store fordelene er dens enorme allsidighet, i følge produsenten. GC3330 er egnet for fresing i grått støpejern og seigjern, samt for tørr og våt maskinering samt for grovfresing og finfresing. Sorten er tilgjengelig til rekkefreser for plan-, skulder, profil-, spor, og høymatingsfresing. Hovedformålet er allsidigheten og ytelsen til den nye GC3330. Skjæret er en nyskapning i den avanserte Inveio-teknologien.

Teknologien bak kulissene

Aluminiumoxid, et belegg som allerede har vist sin verdi, representerer en meget effektiv barriere mellom skjæret og materialet. Det har lav varmeledningsevne, egenskaper som gjør den svært motstandsdyktig mot gropslitasje. De konvensjonelle aluminiumoxid beleggene har en vilkårlig krystallorientering. Den nye GC3330-fresesorten, på den annen side, har en CVD aluminiumoxid belegg med en ensrettet krystallorientering fremstilt under kontrollerte forhold. Krystaller som alle er innrettet mot den øvre overflaten oppnår økt slitestyrke, og dermed forsterkes prosesspålitelighet og gir bedre og mer forutsigbar levetid for verktøyet.

Inveio-teknologi gjør at skjæreggen vil bli mer forutsigbar og optimalisert. Når aluminiumoxid-krystaller er innrettet i samme retning, er resultatene en sterkere skjæregg med forbedrede egenskaper. Dette gir bedre motstand mot de krefter og temperaturer som utvikler seg i skjæresonen. Den tette sammenpressing av de enkelte krystaller som peker mot skjæresonen gjør det lettere for varmen langs overflaten av krystallene for å bli borte. Raskere varmespredning øker motstanden av gropslitasje, muliggjør lengre inngrepstid og økt prosesspålitelighet.

Som en sort for all fresing i ISO K-applikasjoner, GC3330 med Inveio belegningsteknologi har visst imponerende resultater, i maskinering både med og uten kjøling.

Høye forventninger ble oppfylt

Stabil ytelse og forutsigbar slitasje - dette er egenskaper som gjør at den nye Sandvik Coromant kvaliteten GC3330 møter de høye forventningene til dagens industri, særlig innen bil- og generell mekaniske industri.

Reproduserbar ytelse betyr at maskinene kan produsere med maksimal kapasitet samtidig oppnå høy produktivitet. GC3330 minimerer også stopptid, skaper de beste forutsetninger for trygge, ubemannede skjæreprosesser og gir grunnlag for stadig viktigere automatisert produksjon, melder Sandvik Coromant.

For mer informasjon besøk: www.sandvik.coromant.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062