23948sdkhjf

Fem egger gir god økonomi

Pramets nye høymatingsfres, Penta HF, er en mangesidig fres, som forenkler bearbeidingen betydelig, i følge produsenten.

Penta HF-fresene er i første rekke laget for høy mating og kan benyttes i en mengde materialtyper eksempelvis rustfritt stål, krevende legeringer og herdet stål.

Redusert maskintid

Fresene har 19° angrepsvinkel og kan klare tannmatinger opp til 3 mm. Takket være den høye matingsevnen kan maskintiden reduseres. Samtidig gir den spesielle overflatefinheten, som fresene etterlater, en økt korrosjonsbeskyttelse samt mindre slitasje og friksjonsmotstand.

Vendeskjærene har fem egger som gir bra produksjonsøkonomi og kan utføre så vel grovfresing som middelsfin fresing. Penta HF-kroppene har innvendige kjølekanaler som underletter ved dype inngrep eller spiralinterpolering.

Uten indeksering

Programmet omfatter diameter fra 32 til og med 100 mm og finnes som skaftfreser og som fresekropper for montering på grunnholder.

Ved en feltprøve i Nord-Amerika klarte nylig Penta HF-fresen, med PDMW-skjær, å frese hele komponenten av konstruksjonsstål uten at skjæret måtte indekseres en eneste gang. En konkurrents vendeskjær måtte vendes tre ganger for å kunne kjøre ferdig samme komponent, noe som hadde stor betydning for stopptiden i maskinen.

For mer informasjon besøk: www.dormerpramet.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063