23948sdkhjf

Nye CoroDrill for bearbeiding i HRSA, titan og kompositt

Skjæreverktøy- og verktøysystemspesialisten Sandvik Coromant har lansert to nye hardmetallbor som er konstruert for å forbedre repeterbarheten og ytelsen i boreoperasjoner i emner fremstilt av vanskelige materialer til flyindustrien.

- Det er helt spesielle utfordringer knyttet til boring i materialene HRSA, titan og kompositt til flyindustrien, bekrefter James Thorpe, global produktsjef for boring hos Sandvik Coromant.

- For eksempel bidrar både tretthetsmotstanden, hardheten og seigheten i HRSA-materialer ved høye temperaturer til å utvikle en rekke slitasjemekanismer på borene. sier Aaron Howcroft, global produktsjef for komposittmaterialer hos Sandvik Coromant, legger til:

- Og når det gjelder komposittmaterialer, kan det lett skje at lagene skilles fra hverandre under den mekaniske belastningen ved boringen, en prosess som kalles delaminering. Våre nye CoroDrill-løsninger er konstruert spesielt for å takle problemer som dette og sikrer både lengre verktøylevetid og høyere ytelse.

Redusert hullkostnad

CoroDrill 860, det nye solide hardmetallboret med SM-geometri, er utviklet for å sikre robust prosessikkerhet, høy hullintegritet og glimrende verktøylevetid, slik at det blir førstevalget for garantert kvalitet ved boring i ISO S-materialer, for eksempel HRSA, som blant annet omfatter Inconel, Waspalloy, Hastelloy og Udimet.

En ny kvalitet, 1210, som også har fått et nytt belegg, er tilgjengelig for CoroDrill 860 solid hardmetallbor med SM-geometri, som er konstruert for å sikre vesentlig reduksjon i flankeslitasje sammenlignet med eksisterende løsninger. Resultatet er, ifølge produsenten, en jevn og pålitelig skjærkant, som i sin tur gir glimrende dimensjonsnøyaktighet og bedre hulltoleranse. Derfor er dette boret også ideelt for ubetjent produksjon, der brukerne kan forvente å oppleve en markant reduksjon i vrakprosenten. I tillegg vil den totale kostnaden per hull bli redusert.

Viktige bruksområder innenfor flyindustrien, der CoroDrill 860 solid hardmetallbor med SM-geometri kommer til å utmerke seg, vil være nav og tanning/anleggsflater på hus samt andre egenskaper på lavtrykks- og høytrykksturbinskiver og blisker. Sortimentet, som har innvendig kjøling over hele linjen, strekker seg fra 2xD til 5xD, i diametere fra 3 til 16 mm (0,118 to 0,630 tommer).

Forbedret verktøylevetid

Samtidig lanseres CoroDrill 863 solid hardmetallbor med O-geometri, en optimert løsning for komposittemner til flyindustrien. Substratet gir glimrende verktøylevetid og svært høy hullintegritet og baserer seg på en ny kvalitet, O1AD, for bedre slitestyrke. En høy aksial sponvinkel er inkludert for redusert delaminering i enveis-CFRP (karbonfiberforsterket plast).

Verktøylevetiden er forbedret betraktelig ved bruk av CoroDrill 863 solid hardmetallbor med O-geometri, der økningen i mengde avvirket materiale ofte kan måles i meter. Færre verktøyskift er derfor en ekstra fordel ved bruk av dette repeterbare og driftssikre boret. Typiske deler i komposittmaterialer, som kommer til å nyte godt av denne innovasjonen, er flykropper, vingebokser, flyskrogseksjoner, stabilisatorer, gulvbjelker og flaps. Sortimentet er tilgjengelig fra 4xD til 5xD, i diametere fra 3 til 10 mm (0,118 til 0,393 tommer).

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.224