23948sdkhjf

SIFA utvider - fra komponentprodusent til produktleverandør

| Av Joppe Næss Christensen | Tips redaksjonen om en historie

Med gode ordrereserver og stor investeringsvilje har SIFA AS utvidet både bygningsmassen og maskinparken, dessuten doblet antall ansatte på tre år. Målet er at flere kunder skal finne veien til tynnplatebedriften i Selbu.

SIFA AS er i dag en av landets ledende bedrifter innen tynnplatebehandling – med en betydelig bredde både i kompetanse og maskinpark. Bedriften bearbeider alle typer platematerialer, og arbeider på oppdrag for store og små bedrifter i inn og utland – fra prototyper til store serier. I tillegg til å utvikle og produsere egne produkter, som i all hovedsak er postkasser, er bedriften totalleverandør fra idé til ferdig produkt.

Fra komponentprodusent til produktleverandør

Den viktigste årsaken til de nye investeringene er at SIFA har fått i oppdrag å produsere komplette nettstasjoner for Siemens i Norge.

- Vi har et nært samarbeid med Siemens, noe som innebærer at vi hele tiden bidrar til at nettstasjonene produseres på best mulig måte. Siemens folk er stadig innom og vi utveksler ideer og konkrete tiltak for å lage det beste og mest lønnsomme sluttproduktet for begge parter, forteller Arnt Otnes, daglig leder i SIFA AS.

Han mener denne type samarbeid er den ideelle måten å jobbe på.

- Vi har spesialkompetanse innen produksjon og det gjør at Siemens kan konsentrere seg om å lage de beste nettstasjonene på markedet. Våre konstruktører jobber interaktivt med Siemens sine konstruktører og sammen finner de beste praksis. For vår del har dette medført at vi har endret oss fra en helt vanlig komponentleverandør til en komplett produktleverandør som kan ta ansvar for alle produksjonsprosessene fra ide frem til ferdig levert system, sier Otnes.

Han tar oss rundt i fabrikken for å vise hvordan det skjer i praksis.

Dekker kundenes behov

- Vi har utvidet med 2000 kvadratmeter og flyttet rundt på maskiner og utstyr for å strømlinjeforme produksjonsflyten. Her ominnreder vi for å få bedre plass til kantine og garderober, Otnes tegner og forklarer mens vi vandrer av gårde.

- Her har vi et helt nytt pulverlakkanlegg levert av Ideal-Line og Wagner, og lakkproduktene holder korrosjonsklasse C4. I denne forbindelse investerte vi i et meget effektivt varmegjenvinningssystem som sparer oss for mange penger og gir optimalt inneklima. Nå kan vi i tillegg til å overflatebehandle det vi selv produserer også påta oss leielakkering. Vi satser dessuten mer på sveising og montasje.

Vi passerer vannskjæreavdelingen og lakkanlegget i den nye hallen.

- Her ser du fiberlasermaskinen, som du skrev om da den var nye for tre år siden, og her er knekkeavdelingen. Den nyeste maskinen her er en Amada HG 2204 med to meget praktiske hydrauliske løftebord. Vi knekker i 4100 mm lengde og med 220 tonn trykk, så her dekker vi det meste av behovet i markedet.

Gode planer ga gode resultater

I den nye hallen er det full aktivitet i de ulike tynnplatemaskinene samt montasje av nettstasjoner. SIFA har egen elektriker og tavlemontør samt automasjonsfolk så alle produksjonsprosesser kan gjøres på huset.

- Da vi planla utformingen av den nye hallen fant vi ut at hvis vi bygde den med syv meter løftehøyde og kjøreport på fem meter kunne vi løfte de ferdig monterte nettstasjonene rett opp på lasteplanet på vogntogene, noe som ikke bare sparer mye tid og kostnader, men som også gir et vesentlig bedre «klima» for sjåfører og ansatte som slipper å jobbe ute i all slags vær, forklarer Otnes entusiastisk.

En kuriositet er at man i forbindelse med byggingen av den nye hallen konstruerte egne justerbare løfteåk til nettstasjonene.

Veien videre

Den langsiktige kontrakten med Siemens betyr mye for SIFA, men blir dere ikke litt sårbare med en så stor kunde?

- Jo, og det er også bakgrunnen for våre store investeringer. Vi har asfaltert utearealet og har også forberedt et eget asfaltert område for kaldtlager. Det har vi ikke bygget ennå, men gjør det når behovet melder seg. Når vi nå har vel kommet på plass etter fabrikkutvidelsen vil vi gå ut i markedet og promotere våre tjenester. Når vi nå kan opptre som en totalleverandør tror vi det er flere aktører som får øynene opp for de fordelene det er å få gjort alt på en plass. Det er på tide å gjøre oss mer synlige, konkluderer Arnt Otnes.

For mer informasjon se: www.sifa.no

Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Aarbakke og Cognite digitaliserer sammen

Ravema blir distributør for MiR

Korona rammer økonomien hardt - dramatisk kronesvekkelse

Robert Slettmo med nye Jouanel-maskiner

Ny robotløsning optimaliserer produksjonen

NBF Brukermøte på Røros utsatt

Nyhetsbrev

Seco Tools arrangerer live-webinar

Ultra Technology leverte hastejobb til Lærdal Medical på dugnad

Covent i full drift uten permitteringer

Det kommer inn «gladnyheter»

HR–tjenester når du trenger det

2600 som døgnet rundt 3D-printer smittevernutstyr på nasjonal dugnad!

Hannovermessen 2020 avlyses

Utsetter Taiwan International Fastener Show 2020

Strakstiltak kan skape nye arbeidsplasser i havbruksnæringen

Promet holder hjulene i gang

Nye roterende filer for krevende applikasjoner

Seco Tools introduserer Double Turbo hjørnefreser og skjær

Migatronic viste CoWelder på Smart Sveis 2020

Additive World 2020 på web - gratis for deg!

Produserer beskyttelsesskjermer så fort de kan

HR Maskin med nysatsing innen fasing

WireSense: trådelektroden som sensor

Bruk Eksportkreditt Norge nå!

Elmia Produktionsmässor 2020 avlyst

OTC i Houston utsatt til høsten

Control-messen utsatt til mai 2021

Den 31. utgaven av BIEMH er utsatt til november 2020

Høyeffektlaser gir betydelig potensial for norsk industri

MACH-utstillingen flyttes til januar 2021

Nye datoer for GrindTec 2020

Nye datoer for METAV

Ny dato for wire and Tube Düsseldorf: 7. til 11. desember 2020

EIVA-SAFEX på Smart Sveis 2020

Send til en kollega

0.14