23948sdkhjf

SIFA utvider - fra komponentprodusent til produktleverandør

Med gode ordrereserver og stor investeringsvilje har SIFA AS utvidet både bygningsmassen og maskinparken, dessuten doblet antall ansatte på tre år. Målet er at flere kunder skal finne veien til tynnplatebedriften i Selbu.

SIFA AS er i dag en av landets ledende bedrifter innen tynnplatebehandling – med en betydelig bredde både i kompetanse og maskinpark. Bedriften bearbeider alle typer platematerialer, og arbeider på oppdrag for store og små bedrifter i inn og utland – fra prototyper til store serier. I tillegg til å utvikle og produsere egne produkter, som i all hovedsak er postkasser, er bedriften totalleverandør fra idé til ferdig produkt.

Fra komponentprodusent til produktleverandør

Den viktigste årsaken til de nye investeringene er at SIFA har fått i oppdrag å produsere komplette nettstasjoner for Siemens i Norge.

- Vi har et nært samarbeid med Siemens, noe som innebærer at vi hele tiden bidrar til at nettstasjonene produseres på best mulig måte. Siemens folk er stadig innom og vi utveksler ideer og konkrete tiltak for å lage det beste og mest lønnsomme sluttproduktet for begge parter, forteller Arnt Otnes, daglig leder i SIFA AS.

Han mener denne type samarbeid er den ideelle måten å jobbe på.

- Vi har spesialkompetanse innen produksjon og det gjør at Siemens kan konsentrere seg om å lage de beste nettstasjonene på markedet. Våre konstruktører jobber interaktivt med Siemens sine konstruktører og sammen finner de beste praksis. For vår del har dette medført at vi har endret oss fra en helt vanlig komponentleverandør til en komplett produktleverandør som kan ta ansvar for alle produksjonsprosessene fra ide frem til ferdig levert system, sier Otnes.

Han tar oss rundt i fabrikken for å vise hvordan det skjer i praksis.

Dekker kundenes behov

- Vi har utvidet med 2000 kvadratmeter og flyttet rundt på maskiner og utstyr for å strømlinjeforme produksjonsflyten. Her ominnreder vi for å få bedre plass til kantine og garderober, Otnes tegner og forklarer mens vi vandrer av gårde.

- Her har vi et helt nytt pulverlakkanlegg levert av Ideal-Line og Wagner, og lakkproduktene holder korrosjonsklasse C4. I denne forbindelse investerte vi i et meget effektivt varmegjenvinningssystem som sparer oss for mange penger og gir optimalt inneklima. Nå kan vi i tillegg til å overflatebehandle det vi selv produserer også påta oss leielakkering. Vi satser dessuten mer på sveising og montasje.

Vi passerer vannskjæreavdelingen og lakkanlegget i den nye hallen.

- Her ser du fiberlasermaskinen, som du skrev om da den var nye for tre år siden, og her er knekkeavdelingen. Den nyeste maskinen her er en Amada HG 2204 med to meget praktiske hydrauliske løftebord. Vi knekker i 4100 mm lengde og med 220 tonn trykk, så her dekker vi det meste av behovet i markedet.

Gode planer ga gode resultater

I den nye hallen er det full aktivitet i de ulike tynnplatemaskinene samt montasje av nettstasjoner. SIFA har egen elektriker og tavlemontør samt automasjonsfolk så alle produksjonsprosesser kan gjøres på huset.

- Da vi planla utformingen av den nye hallen fant vi ut at hvis vi bygde den med syv meter løftehøyde og kjøreport på fem meter kunne vi løfte de ferdig monterte nettstasjonene rett opp på lasteplanet på vogntogene, noe som ikke bare sparer mye tid og kostnader, men som også gir et vesentlig bedre «klima» for sjåfører og ansatte som slipper å jobbe ute i all slags vær, forklarer Otnes entusiastisk.

En kuriositet er at man i forbindelse med byggingen av den nye hallen konstruerte egne justerbare løfteåk til nettstasjonene.

Veien videre

Den langsiktige kontrakten med Siemens betyr mye for SIFA, men blir dere ikke litt sårbare med en så stor kunde?

- Jo, og det er også bakgrunnen for våre store investeringer. Vi har asfaltert utearealet og har også forberedt et eget asfaltert område for kaldtlager. Det har vi ikke bygget ennå, men gjør det når behovet melder seg. Når vi nå har vel kommet på plass etter fabrikkutvidelsen vil vi gå ut i markedet og promotere våre tjenester. Når vi nå kan opptre som en totalleverandør tror vi det er flere aktører som får øynene opp for de fordelene det er å få gjort alt på en plass. Det er på tide å gjøre oss mer synlige, konkluderer Arnt Otnes.

For mer informasjon se: www.sifa.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095