23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Glassfabrikk reduserer CO2-avtrykk med solceller

Hvordan er seglass og kameraglass relatert til solcellepaneler? Bortsett fra at glass beskytter solcellene, berører dette spørsmålet både klima, økonomi og markedsmuligheter. Flere overbevisende argumenter har akkumulert til fordel for Mirit Glas, som har initiert installasjonen av solcellepaneler på taket av deres danske fabrikk i Vojens.

Med en årlig strømforbruk på rundt 280.000 kWh, er det naturlig for selskapet å ta grep. Mirit Glas håper å kunne dekke omtrent 30 prosent av fabrikkens energibehov med renere solenergi ved å utstyre taket med solcellepaneler.

"Det handler ikke bare om å skifte til grønn strøm, men også om å redusere vårt samlede strømforbruk. Som leverandør av skreddersydde glassløsninger, enten det er rør eller seglass, innebærer produksjonen av våre varer et betydelig strømforbruk. Nå sikrer vi imidlertid at energien vi bruker er mer miljøvennlig," uttaler Jens Milbrat, administrerende direktør.

Han understreker også de økonomiske fordelene ved prosjektet. "Det er klart at solcellepanelene vil redusere våre strømutgifter. Det er fantastisk at vi ved denne handlingen kan redusere vårt karbonfotavtrykk," bemerker han.

Solcelleprosjektet representerer en del av Mirit Glas' innsats for å oppnå FNs 17 bærekraftsmål, hvor bedriften fokuserer på å fremme mer bærekraftige industrielle praksiser. Målet er at installasjonen vil kutte karbonutslippet med 11 tonn årlig.

"Det er fornuftig på så mange måter å installere solcellepaneler. Ikke bare økonomisk, men det føles riktig, og det bidrar også til å skape en følelse blant våre ansatte om at vi, som en bedrift, tar viktige skritt for klimaet," sier Milbrat.

Dette initiativet har også en positiv innvirkning på arbeidsplassen, der det er høyt engasjement blant de ansatte for å jobbe mot en mer bærekraftig fremtid og oppnåelsen av FNs 17 bærekraftsmål.

"Spesielt våre yngre ansatte setter pris på våre miljøtiltak. De føler at de også bidrar til å gjøre en forskjell for klimaet," deler Milbrat.

For Mirit Glas er solcelleprosjektet en viktig del av firmaets bredere engasjement i klimamål og FNs 17 bærekraftsmål. Ved å anerkjenne utfordringene med energiforbruk i glassproduksjon, jobber Mirit Glas målrettet med å forbedre sitt karbonregnskap og integrere en mer bærekraftig tankegang i den daglige driften. Dette er også viktig for Mirit Glas' store kunder, som i økende grad krever at deres leverandører opererer på en mer bærekraftig måte.

Solcellepanelinstallasjonen startet 20. mars og forventes å være fullført før sommeren. Den ferdige installasjonen vil dekke et område på 567 kvadratmeter og bestå av 290 solpaneler. Den forventede kapasiteten er på 87.000 kWh, noe som tilsvarer omtrent 30% av Mirit Glas' totale strømforbruk.

Mirit-Glas A/S
Marielundvej 37 D - 1.sal
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
Org. nr.: DK31170508

Kontaktperson

JSH
Johan Stenfeldt Hansen
+45 44944449 js@mirit.dk

Send til en kollega

0.047