23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Når vil du få hjelp av AI i produksjonen ?

I dag snakker alle om AI i nesten hver setning når de refererer til fremtiden og prioriterte IT-investeringer. Selv om det føltes fjernt for 5 år siden, ser vi nå at AI gradvis blir en del av vår hverdag. Vi merker kanskje ikke alltid AIens bidrag, men under panseret øker antallet applikasjoner som bruker AI og maskinlæring.

Dette betyr at verktøyene er tilgjengelige, men i dag er utnyttelsen i stor grad begrenset av dårlig datakvalitet og mangel på kunnskap/evne til å bruke disse verktøyene. Selv om vi ønsker det, vil ikke AI magisk forbedre datakvaliteten; arbeidet med å rydde og strukturere må gjøres på forhånd. Dette forutsetter også at vi arbeider med prosesser hvor vi mater våre systemer med data så tidlig som mulig i prosessen for deretter å kunne automatisere etterfølgende trinn.

ISkandinavia ligger foran i Europeisk sammenheng, i forståelsen av å fokusere på prosessene fremfor selve IT-systemene. Det er viktig med gode IT-systemer, men uten en moden organisasjon kan dette ofte føre til bortkastede investeringer. Tanken om at "standard systemer" automatisk fører til gode prosesser, er en misforståelse. En grunnleggende forståelse for og modenhet rundt prosesser er essensielt for at standardiserte systemer skal fungere effektivt.

AI vil kunne bidra til betydelige forbedringer i mange selskaper i de kommende tiårene. Analysene vil bli langt mer presise og godt funderte, og systemene vil kunne foreslå en rekke tiltak basert på markører og avvik i virksomhetens daglige hendelser og transaksjoner. Men for at dette skal skje, må man først rydde opp.

 

AI er fortsatt en relativt ny forekomst i vår hverdag, og det vil ta noen år før teknologien fullt ut blomstrer og vi kan dra full nytte av den og tjenestene som kan knyttes til AI. Den som allerede nå er proaktiv og investerer i å rydde og strukturere sine data, samt ser over sitt applikasjonslandskap som støtter åpne grensesnitt/APIer, vil stå godt rustet til å skalere opp. Den som venter, vil møte en stor utfordring og havne langt bak konkurrentene.

For os i Monitor ERP innebærer dette en unik mulighet til å lede an i transformasjonen ved å understreke betydningen av prosessfokusering fremfor bare IT-systemer. Ved å utnytte AI og maskinlæring innenfor rammene av høykvalitets data og prosessmodenhet, vil Monitor ERP i årene som kommer tilby våre kunder betydelige effektivitetsgevinster og styrke deres konkurransefortrinn.

Les mer om Monitor ERP

Monitor ERP System
Karenslyst alle 53
0279 Oslo
Oslo
Norge

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047