23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Blechexpo 2023: TRUMPF skal lansere helautomatisert stans-lasermaskin for sammenkoblet produksjon

TruMatic 5000 øker produktiviteten og delekvaliteten samtidig som den reduserer energiforbruket // Helautomatisert materialflyt takket være nye SheetMaster

Ditzingen, Tyskland, 17. oktober 2023 – TRUMPF er klar til å lansere sin TruMatic 5000-produksjonscelle med den nye SheetMaster på Blechexpo i Stuttgart. Brukere av det nye systemet vil dra nytte av helautomatisk laserskjæring, stansing og forming. Den nye SheetMaster muliggjør en helautomatisert flyt av materialer i produksjonscellen – fra lasting og lossing av maskinen til fjerning av ferdige deler. "TruMatic 5000 er nok et eksempel på TRUMPFs markedsledende posisjon innen sammenkoblet produksjon. Denne løsningen er designet for å være sømløst integrert i en selvstendig smart fabrikk, og gir brukerne effektivitetsgevinster gjennom hele prosesskjeden, sier TRUMPF produktsjef Steffen Wagner. TRUMPFs nye maskin er utstyrt med en seks kilowatt fiberlaser for å maksimere produktiviteten. I tillegg til å spare energi, gjør denne laseren også en imponerende rask jobb med å kutte metalldeler. Systemet kommer med en synkende dyse som forhindrer at deler blir riper under stanseprosessen. TruMatic 5000 stansehodet kommer også med en patentert TRUMPF elektrisk drivenhet kjent som DeltaDrive, som bruker rundt 30 prosent mindre energi.

 

SheetMaster muliggjør helautomatisert materialflyt

TRUMPF har fullautomatisert materialflyten i TruMatic 5000. Denne forbedringen ble muliggjort av den nye SheetMaster-teknologien, som bruker gripere til å håndtere deler i produksjonscellen. Sugekoppene på den nye SheetMasters gripere overvåkes av sensorer og kan aktiveres individuelt. Dette gjør gripeoperasjonen enda mer fleksibel, og gjør håndtering av arbeidsstykker raskere og sparer verdifull tid, spesielt for mindre partier. I tillegg kan SheetMaster kobles til et automatisert STOPA-lagringssystem som automatisk forsyner produksjonscellen med råmateriale. Systemet palleterer og sorterer også deler uten menneskelig innblanding. Ytterligere fordeler med den nye SheetMaster inkluderer dens evne til å kaste ut kuttede og stansede deler fra produksjonscellen. Deler kan deretter transporteres direkte til neste trinn i prosessen, for eksempel bøying, avgrading eller sliping. Dette reduserer ikke-produktiv tid og øker effektiviteten i produksjonen.

 

Maksimal produktivitet for små batchstørrelser

TruMatic 5000s automatiseringsteknologi inkluderer også ToolMaster, en verktøyveksler med opptil 90 forskjellige verktøykassetter som automatisk kan bytte mellom flere stanse- og formingsverktøy. ToolMaster gjør det mulig for brukere å produsere små, høy-miksede partier av deler uten å måtte etterverktøye maskinen manuelt. Det følger også med en automatisk dyseskifter med dyseinspeksjonsfunksjon. Dette forhindrer uplanlagte stans i løpet av natten, for eksempel på grunn av en skadet dyse. Blechexpo 2023 markerer den kommersielle lanseringen av den nye punch-laser-maskinen, som lover spesielle fordeler for bedrifter som er opptatt av å ta produktiviteten til neste nivå gjennom automatisering. Den er egnet for bedrifter som allerede har introdusert sammenkoblet produksjon, så vel som de som for tiden planlegger å gjøre det. Typiske bruksområder inkluderer industrikjøkken, produksjon av styreskap og møbelindustrien.

 

 

Pantronic AS
Anolitveien 4
1400 SKI
Ski
Norge
Org. nr.: NO991298932

Kontaktperson

PAN

Send til en kollega

0.047