23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Automatisering og ansvarlighet sikrer fremtiden for eierdrevet glassfirma

Mirit Glas feirer 70 år med en suksessfull balanse mellom automatisering og sosialt ansvar. Direktør Jens Milbrat understreker viktigheten av å kombinere teknologisk innovasjon med bærekraftige og sosiale mål.

Når den nordiske glassprodusenten Mirit Glas feirer sitt 100-årsjubileum fredag den 1. september, er det en bedrift i konstant endring. Fra å være leverandør av håndskåret herdet glass til 1950-tallets TV-apparater, leverer firmaet nå spesialglass til et bredt spekter av industrier i hele Norden, produsert med hjelp fra roboter og høy presisjonsmaskiner.

Jubileet markerer at det er 30 år siden direktør Jens Milbrat startet i familiefirmaet, og samtidig 70 år siden Mirit Glas ble grunnlagt som Danmarks første produsent av herdet glass. En milepæl som er mulig fordi Mirit Glas har spesialisert seg, utvidet sin markedsandel i Norden og tilpasset seg kundenes behov og ønsker.

"Det handler om å balansere fornyelse med respekt for hvor vi kommer fra," innrømmer Jens Milbrat. Siden han overtok virksomheten sammen med sin bror i 2008, har han ledet en omfattende modernisering hvor avanserte CNC-maskiner og roboter nå er en integrert del av bedriftens daglige drift.

Men det handler ikke bare om automatisering og ny teknologi for den eierstyrte virksomheten. Det er også gjort et dypdykk i verktøykassen for å bevare firmaets verdier, blant annet ved å la seg inspirere av FNs bærekraftsmål. "Å kalle oss en 'grønn virksomhet' ville vært villedende. Det ville vært greenwashing. Vi jobber med å bli så grønne som det er mulig for en glassprodusent å være," understreker Milbrat.

Dette fokuset har redusert både strøm- og vannforbruket betraktelig, samtidig som nesten alle miljøskadelige kjemikalier er fjernet fra produksjonen.

En viktig del av firmaets DNA er beslutningen om å opprettholde produksjonen i Norden. Dette er en strategisk avgjørelse som ikke bare er i takt med tiden, men også forankrer Mirit Glas som en lokal leverandør på de nordiske markedene.

"Lokal produksjon er en del av vår identitet som et eierdrevet, familieeid firma," forklarer Milbrat.

I tankene om å være en integrert del av lokalsamfunnet og holde seg til de nordiske verdiene, er også sosialt ansvar på agendaen. Med ansatte i fleksjobber og voksenlærlingplasser har Mirit Glas bevist at man kan kombinere vekst med sosiale verdier.

"Våre folk er vår viktigste ressurs, og deres trivsel er avgjørende for oss," tilføyer Milbrat.

Han understreker at balansen mellom innovasjon, bærekraft og sosialt ansvar er viktig – kanskje spesielt for en eierdrevet virksomhet – for å sikre at bedriften møter tidens krav. Slik Mirit Glas gjorde i 1953, slik gjør de i 2023, og forhåpentligvis også i 2053 og videre.
 

Læs mere her

Mirit-Glas A/S
Marielundvej 37 D - 1.sal
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
Org. nr.: DK31170508

Kontaktperson

JSH
Johan Stenfeldt Hansen
+45 44944449 js@mirit.dk

Send til en kollega

0.047