23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

LVD Easy-Form kantpresse til Ernex

Industribedriften Ernex AS driver med produksjon av bygningssager og rullegående materiell som industrielle og kommersielle traller, samt sveising, laserskjæring, maskinering og spesialproduksjon av stålprodukter. Bedriften har en stor og moderne maskinpark og nylig installerte de en LVD 170/30 Easy-Form kantpresse.

Ernex AS har en spennende historie, og det hele startet tilbake i 1952. - Vi leverer produkter til hele Skandinavia, og til store deler av Nord-Europa. I oktober 2018 ble Grimstål Produkter en del av Ernex gjennom en fusjonering av de to selskapene, og vi er i dag over 40 ansatte, forteller Charlotte Løken, daglig leder av Ernex AS. Grimstål Produkter har en lang og tradisjonsrik historie som familiebedrift i Halden, og er en av de få gjenværende bedriftene i Norge som driver med produksjon av materiell i stål for sykehus, storkjøkken, bakerier, vaskerier, institusjoner og lignende bransjer.

Verdens første
- Vi har et stort sortiment av standardprodukter, og vi kan levere i både rustfritt, lakkert stål- og kombinasjon av disse med tre og laminat. Som bedrift er vi kanskje aller mest kjent for produksjon av den kjente Gjerdesagen som for de fleste er synonymt med bygningssag. Den norske bygningssnekkeren Arne Gjerde utviklet verdens første bygningssag med svingskive, og det er fra den spede begynnelsen i 1950 frem til i dag, solgt mer enn 350.000 sager, forklarer Løken videre.

Valgte LVD
- Vi i Ernex har en meget avansert maskinpark, og vi tar mer enn gjerne på oss produksjon for andre. Blant jobbene vi gjør regelmessig for andre er laserskjæring, sveising, pulverlakkering, stansing, knekking, maskinering og spesialproduksjon, sier Løken og fortsetter: - I tillegg gjør vi spesialproduksjon etter kundens ønsker og krav. Her er det bare kundens fantasi som setter grensen, og vi jobber tett sammen med kunden i prosessen. Vi utarbeider en 3D-modell slik at kunden får en følelse av produktet før det settes i produksjon. Blant bedriftens kunder de siste årene finner man Jotne Ankers AS, Protoservice AS, Glomsrød Mekanisk Verksted AS, Mekanisk Service Halden AS, Jøtul AS, IFE, Industritjenesten AS og PAM Refrigeration. - Da vi nå skulle anskaffe en ny kantpresse gjorde vi en grundig forundersøkelse av hva som var på markedet. Vi pratet med forskjellige leverandører, og med andre firmaer om deres kantpresser og erfaringer. Vi har siden 1996 hatt en LVD kantpresse, som har fungert eksemplarisk, og servicen fra leverandøren har også vært upåklagelig. Konklusjonen ble å satse på LVD nok en gang, fortsetter Løken.

Ny hverdag
- Vår nye kantpresse er en skikkelig presisjonsmaskin som leverer høy nøyaktighet og produktivitet fra første del. Den har rett og slett gitt oss en helt ny hverdag. Vi kjenner oss igjen fra vår gamle maskin, og det har vært lett for oss å lære maskinen, forteller operatør Jørn Ivar Larsen med et stort smil. Kantpressen er utstyrt med Easy-Form, en laser som overvåker vinkelen på knekken i sanntid, og som gir umiddelbar tilbakemelding til styringen. Dette gjør at man får riktig vinkel fra den første knekk og riktig del på første forsøk. - Programvaren gjør også at vi kan programmere offline, og dette er noe vi gjør svært ofte, forklarer Håvard Stranden med ansvar for design og produktutvikling hos Ernex. - Dette er en kantpresse med stor fleksibilitet og presisjon. Rask omstillingstid mellom de forskjellige oppdragene, og riktig deler på første forsøk, er av stor betydning i vår produksjon og sparer oss for både tid og penger, avslutter Charlotte Løken.

For mer informasjon se: www.ernex.no og www.lvdscandinavia.no

Bildetekster
Bilde 1: Ved den nye kantpressen fra venstre: Trond Aasen, fra LVD, Jørn Ivar Larsen, operatør, Stefan Fridriksson, produksjonssjef og Charlotte S Løken, daglig leder hos Ernex.
Bilde2: Håvard Stranden, utviklingsingeniør hos Ernex.
Bilde 3: Barvogn fra Grimstål Produkter.
Bilde 4: Den norske bygningssnekkeren Arne Gjerde utviklet verdens første bygningssag med svingskive.

 

LVD Scandinavia AS
Henrik Bullsveg 42
2069 Jessheim
Ullensaker
Norge
Org. nr.: NO916606249

Kontaktperson

TJ

Send til en kollega

0.046