23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Ståldager hos Behringer

Maskinregisteret ble med LVD Scandinavia til «Ståldager» hos den tyske sagprodusenten Behringer. Automasjon, store størrelser og saging i aluminium samt i additivt fremstilte komponenter sto på agendaen.

Da Maskinregisteret var med LVD til Behringer forrige gang, i 2011, var det like etter at bedriften hadde bygget eget støperi. Man var ikke helt fornøyd med kvaliteten i markedet, og siden den gang har Behringer vært en støperileverandør til eksterne kunder. De selger 80 prosent av kapasiteten ut av huset.

Siden har det skjedd mye i konsernet som i tillegg til Behringer støperi og sagproduksjon eies også sagprodusenten Behringer Eisele samt tynnplate- og profilmaskineringsprodusenten Vernet Behringer. Under markedsføringsnavnet «Partners4Steel» promoterer Behringer, Vernet Behringer og selskapet Rösler Oberflächentechnik komplette produksjonsløsninger innenfor boring, saging og overflatebehandling.

Automatiserte systemløsninger
Spesielt i profilstålhandelen og stålkonstruksjonssektorene er maskineringsprosessen kompleks. På grunn av korte bearbeidingstider, og samtidig høy systemgjennomstrømning, kommer materialhåndtering og sammenkobling av ulike prosesstrinn i fokus. Under merkenavnet Partners4Steel tilbyr Behringer og Rösler kombinerte produksjonsanlegg som en sammenkobling av saging, boring, fresing, overflatebehandling og konservering fra én kilde. 

Moderne støperi
I løpet av de tre utstillingsdagene var det tekniske forelesninger, praktiske livedemonstrasjoner og det ble vist bransjeløsninger. I tillegg til omvisning i produksjonen hos Behringer var det også besøk i jernstøperiet i nabobygget. Undertegnedes personlige guide var Trond Aasen, fra Behringer-forhandleren LVD Scandinavia, som først viste rundt i støperiet. Selv om det fremdeles er en god del manuelt arbeid er det likevel et moderne og meget automatisert støperi.

Gode bransjeløsninger
Over i sagmaskinfabrikken var det blant annet presentasjonen av den nye generasjon maskinstyring, BehrCtrl10, med et banebrytende, intuitivt betjeningskonsept som tilbyr en helt spesiell brukeropplevelse. Videre så vi på løsninger for aluminium samt egne sager for additivt fremstilte komponenter.
- Her ser du løsninger for effektiv saging av aluminium – frittstående og sammenkoblet med nedstrømsprosesser. Fra VA-L NC3 aluminiumsirkelsag med servoarm til HBM800ALU automatisk sag, vil du få gode bransjeløsninger, forklarer Trond.

Stort og automatisk
Høyytelses saging av stål, høylegerte materialer og aluminium vises i fabrikkhallene, der det foregår montering og testing av maskiner mens de mange besøkende kommer for å se med selvsyn hvordan det går til.
Utstillingens fokus her er på automasjonsløsninger som kan gjøre produksjonen enda mer effektiv, eksempelvis med materialhåndtering for innmating og utmating, stabling med robot og integrering av førerløse transportsystemer.
- Her har du løsninger for skjæring av plater og storformatplater, både for manuell engangsskjæring og helautomatiske tilnærminger for drift med liten operatørinngripen. Trond fortsetter til en ekstra stor sag.
- Vi leverer sager som kan kappe emner med over to meter i diameter, semiautomatisk eller helautomatisk, ganske voksent ikke sant?

Stiller på EMO
- For dem som er på jakt etter nøyaktige, stabile og solide sagløsninger er det bare å ta kontakt med oss i LVD. Du kan også besøke EMO i Hannover i september, der vil Behringer stille ut, inviterer Trond Aasen.

For mer informasjon se: www.lvdscandinavia.no og www.behringer.net

LVD Scandinavia AS
Henrik Bullsveg 42
2069 Jessheim
Ullensaker
Norge
Org. nr.: NO916606249

Kontaktperson

TJ

Send til en kollega

0.047