23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Overvåking og kontroll av vakuumprosesser på en enkel måte

I prosessteknikk er nøyaktig overholdelse av trykk i vakuumassisterte prosesser en viktig parameter for å sikre optimal effektivitet og best mulig produktkvalitet.

VACTEST vakuummåleutstyr fra Busch er designet for å kombinere de siste fremskrittene innen vakuummåleteknologi med eksepsjonell produksjonskvalitet – og gir en innovativ og omfattende portefølje av vakuummålere og kontrollere. Dette gjør det mulig å finne riktig måleteknologi til enhver eneste prosess.

Konstruksjon, pålitelighet og målenøyaktighet er nøkkelfunksjoner for Busch VACTEST, noe som gjør målenhetene til det ideelle valget for å overvåke og kontrollere vakuumprosessen din. Enten det er i industri eller forskning. Den toppmoderne teknologiene tillater et bredt måleområde som dekker alle vakuumnivåer. Alle sensorer overholder internasjonale standarder og forskrifter som CE og RoHS.

VACTEST-serien dekker hele området fra grovvakuum til ultrahøyt vakuum, og med flere ulike sensorteknologier kan man hovedsakelig dele inn i to hovedkategorier; direkte og indirekte trykkmåling. Det direkte måleprinsippet er uavhengig av prosessgassen og  baseres på trykket som molekylstrømmen utøver på en membran. Denne metoden brukes hovedsakelig for grove og middels vakuumprosesser. Ved et høyere vakuumnivå benyttes indirekte måleprinsipper. Disse er basert på spesielle egenskaper ved prosessgassen, som f. eks termisk ledningsevne eller ioniseringssannsynlighet. I motsetning til den direkte målemetoden, avhenger disse prinsippene av type prosessgass. På grunnlag av dette må det brukes en spesifikk korreksjonsfaktor for hver prosessgass – bortsett fra luft og nitrogen.

En rekke faktorer må vurderes ved valg av riktig sensor. I tillegg til prosessen og omgivelsesforholdene, spiller trykkområdet, nødvendig nøyaktighet og gasssammensetning nøkkelroller for å oppnå optimale måleresultater. Med tre tilgjengelige produktlinjer oppfyller Busch VACTEST nøyaktighet, måleområde og funksjonskrav til ethvert vakuumsystem eller prosess. VACTEST digitale sendere er high-end målere som kommer med et komplett utvalg alternativer som standard. Deres intelligente mikrokontrollerarkitektur tillater en optimal sensorkontroll, samt mange innstillingsmuligheter, noe som gjør dem til den ideelle løsningen for en rekke bruksområder.

VACTEST digitale sendere er basert på Pirani sensorteknologi eller på kombinasjoner av Pirani / kald katode eller Pirani / varm katode teknologi. VACTEST analoge sendere har en kompakt, robust og funksjonell design. Takket være deres utmerkede målenøyaktighet og stabilitet, er disse senderne ideelle for sentraliserte overvåkings- og kontrollsystemer. VACTEST mobile målere er den perfekte håndholdte løsningen for kvalitetssikring med vakuumprosesser og vedlikehold. Disse batteridrevne målerne tilbyr ulike funksjoner, for eksempel et USB-grensesnitt for dataeksport og visning, samt en datalogger. De kan til og med brukes under vakuum. For eksempel kan disse målerne forsegles i vakuumemballasje for å måle trykket i emballasjen. VACTEST aktive sensorkontrollere, som er kompakte kontrollenheter designet for samtidig drift av flere vakuummålere, gjør produktserien komplett. Brukt enten som bordenhet eller rackmontert, tillater de intuitiv menynavigering og sikrer full kontroll over hver sender. Parametre, som gasstypekorreksjonsfaktor, trykkenheter, settpunkter og andre fordelaktige funksjoner kan enkelt justeres.

I tillegg til selve måleenhetene er også VACTEST Viewer tilgjengelig. Det er en gratis Bluetooth-overvåkingsapplikasjon for mobile enheter med Android-operativsystem. Den kan brukes til å vise trykkverdiene til opptil 16 tilkoblede sensorer. Verktøyet ble designet for Bluetooth-datautveksling mellom programvare og sensorer og er ideelt egnet for vedlikeholds- og kalibreringsformål. Visuelle og lydalarmer kan forhåndsinnstilles for maksimums- og minimumstrykkverdier.

Busch Vacuum Solutions Norway AS
Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Frogn
Norge
Org. nr.: NO958931344

Kontaktperson

Marianne Torbjørnsen
Salgssjef innesalg
+47 418 67 306 marianne.torbjornsen@busch.no

Send til en kollega

0.031