23948sdkhjf

Glasset som tåler høy temperatur og kjemi

| Medlemsnyhet | Bedrift Mirit-Glas A/S

Ølproduksjon krever streng rengjøring for å sikre at bakterier ikke skader brygget. Bryggerier velger ofte å bruke borosilikatglass i produksjonen fordi borosilikatglass fungerer godt i et miljø der harde rengjøringsmidler brukes.


Mange mennesker - spesielt i de eldre generasjonene - kjenner borosilikatglass i praksis som Pyrex – ildfast form. Når materialet brukes til annet enn kjøkkenutstyr, snakker vi om borosilikatglass.

Det er en type glass som ble oppfunnet av den tyske glasspioneren Otto Schott på slutten av attenhundretallet i sitt forsøk på å forstå hvordan kjemi påvirker glass. Schott gjennomførte tusenvis av systematiske eksperimenter og står bak mange av de moderne glassløsningene vi kjenner i dag.

“For oss er borosilikatglass et teknisk glass som har mange bruksområder. I tillegg til bryggerier har vi mange andre kunder som bruker borosilikatglass i sin produksjon. Typisk som seglass, der de kan overvåke ellers farlige prosesser", sier salgssjef i Mirit Glas, Johan Stenfeldt Hansen.

De to egenskapene som gjør borosilikatglass attraktive for selskaper, er evnen til å tåle høye temperaturer og motstanden mot sterke kjemikalier.

Der de fleste glasstyper er sårbare for temperatursvingninger, fungerer borosilikatglass uten problemer i slike miljøer. Samtidig er borosilikatglass unikt motstandsdyktig mot kjemiske væsker, noe som betyr at glasset ikke påvirkes selv ved kontakt med svært aggressive kjemikalier. Det er bare noen få kjemikalier som borosilikatglass ikke kan håndtere.

"En industri som vi selger mange borosilikatløsninger til, er farmasøytisk industri, som har tradisjon for å bruke holdbart borosilikatglass, men vi opplever også at mange andre kunder oppdager at borosilikatglass kan gi dem en fordel i produksjonen," sier Johan Stenfeldt Hansen.

Borosilikatglass er veldig nyttig - fra seglass og laboratorieutstyr til belysningsglass og ulike industrivarer.

"Ettersom kundene opplever konkurransefortrinn ved å bruke borosilikatglass og annet glass med spesielle egenskaper, har vi i økende grad opplevd at mange velger å oppgradere til teknisk glass, noe som forbedrer produktiviteten og kvaliteten", sier Johan Stenfeldt Hansen.

Les mer om borosilikatglass her

Medlemsnyhet

Bedrift
Mirit-Glas A/S

Marielundvej 37 D - 1.sal
2730 Herlev
Danmark
Mirit-Glas A/S

Send til en kollega

0.078