23948sdkhjf

Profesjonelle glassrør motstår kjemi og varme

| Medlemsnyhet | Bedrift Mirit-Glas A/S

Fra fabrikker som ønsker å overvåke kjemisk produksjon eller har en produksjon, der det er nødvendig å bruke harde rengjøringsmidler, til små antikvariske bensinstasjoner, brukes borosilikatglassrør.

Man skulle ikke tro det, men glassrør brukes mange steder i næringslivet. Hos Mirit Glas leverer vi glassrør til lokomotiver, hvor det brukes i både moderne og veteranlokomotiver, og til bryggerier og prosessfirmaer. Glassrørene vi leverer er for det meste borosilikatglassrør, også kjent som Duran -rør, fordi denne typen glassrør er robust mot både kjemikalier og temperaturstigninger.

I industrien trenger du at glasset ikke går i stykker hvis det utsettes for varmesvingninger eller kjemikalier. Nettopp derfor faller valget ofte på borsilikatglass. Som en glassart motstår det de fleste syrer og tåler både høye og lave temperaturer. I teorien kan borosilikatglass brukes i temperaturer fra minus 192 grader til opptil 500 grader. I praksis avhenger det imidlertid av en rekke andre faktorer og av typen borosilikatglass som brukes. Hvis du trenger glass som er utsatt for mer enn 400 grader, bytter du ofte til andre typer glass, for eksempel keramisk glass.

Borosilikatglass kan kanskje beskrives som en bransjeorientert glassart. Det ble opprettet på slutten av attenhundretallet av den tyske glasspioneren Otto Schott, som i samarbeid med Ernst Abbe og Carl Zeiss skapte grunnlaget for den moderne glassindustrien. Schott oppfant borosilikatglasset for bruk i laboratorier og til medisinske formål. Den ble markedsført under navnet Duran, som også brukes i dag. På den tiden ble det også kjent som Jenaglas, etter den tyske byen Jena, hvor både Schott -glassfabrikkene og Zeiss -fabrikkene ble grunnlagt.

Les mer om duranglass og borsilikatglass.

Medlemsnyhet

Bedrift
Mirit-Glas A/S

Marielundvej 37 D - 1.sal
2730 Herlev
Danmark
Mirit-Glas A/S

Send til en kollega

0.094