23948sdkhjf

KUKAs ekstraordinære grønne år

| Medlemsnyhet | Bedrift KUKA Nordic Norway

2020 ble året da KUKA Nordic med glede kunne notere seg at produksjonen av elektriske drivsystemer for kjøretøy, fartøy og andre maskiner virkelig skjøt fart i Norden.

KUKA Nordic har levert løsninger og produkter til både sluttkunder og systempartnere, der leveransene er gjennomført med fokus på grønt skifte for industri og samfunn.
Blant disse prosjektene finner vi to av verdens største batterifabrikker rettet mot den maritime sektoren. De produserer batterisystemer til fremdrift av fartøy og ligger i Trondheim og Bergen.
Et nordisk selskap bestilte roboter som skulle brukes til å montere aggregater for produksjon av hydrogengass. Hydrogengass kommer til å være et viktig ledd i den elektriske omstillingen og muliggjøre at blant annet tunge kjøretøy kan elektrifiseres.
I Sverige fikk selskapet en ordre på roboter for friksonssveising (FSW) fra en større lastebilprodusent. Også der er det elektrifisering som er i fokus – robotene skal brukes til å sette sammen batterier.
Til en kunde i Finland leverte vi roboter til to batterifabrikker, sier Joacim Lorentsson, Konsernsjef KUKA ClusterNordic & Russia.
– I tillegg leverte vi laser- og håndteringsroboter til et svensk batterilaboratorium.
Alt i alt ser vi dette som et resultat av vår satsing på forskning og utvikling av nye teknologier og produksjonsmetoder. Det betyr at vi kan tilby både partnere og sluttkunder produkter og løsninger som ligger i absolutt forkant, for produksjon av komponenter til elektriske drivsystemer, som batterier, brenselceller og elektriske drivsystemer.
Sammen med partnerne våre ser vi med stor optimisme på de kommende årene og det fortsatte grønne energiskiftet som skjer i industri- og transportsektoren.
Å være med og bidra til dette grønne skiftet er en ekstra bonus i arbeidet vårt, og slik det ser ut akkurat nå, kommer det bare til å bli mer av dette.

Medlemsnyhet

Bedrift
KUKA Nordic Norway

Sentrumsvegen 5
2860 HOV
Norge
KUKA Nordic Norway

Send til en kollega

0.094