23948sdkhjf

Busch Innovation in Vacuum Award går til Dilo

| Medlemsnyhet | Bedrift Busch Vakuumteknikk AS

Det tyske selskapet Dilo Armaturen und Anlagen GmbH har mottatt "Busch Innovation in Vacuum Award" fra Busch Vacuum Solutions.

Prisen roser Dilos banebrytende arbeid med å håndtere gasser. Dilo var det første selskapet noensinne som taklet problemet med håndtering av svovelheksafluorid (SF6) tilbake på 1960-tallet. Svovelheksafluorid brukes som isolasjonsgass i elektrisk koblingsutstyr og Dilo har utviklet tekniske løsninger som forhindrer at denne klimaskadelige gassen kommer inn i jordens atmosfære.

Busch Vacuum Solutions har delt ut denne prisen siden 2013, og kjennetegner selskaper og enkeltpersoner som bevisst benytter innovative vakuumteknologiske ideer som er til fordel for menneskeheten og miljøet. Utdelingen av Busch Innovation in Vacuum Award 2019 skulle egentlig  gå av stabelen i våres, men ble utsatt til september på grunn av COVID-19-restriksjonene.   Administrerende direktør Christian Scheller, fra Dilo Armaturen und Anlagen GmbH, ble sammen med innkjøpssjef Robert Escher og teknisk direktør Robert Kohler tildelt prisen i en seremoni ved Buschs' hovedkvarter i Maulburg.

Svovelheksafluorid er en gass som brukes i elektrisk koblingsutstyr for høy og middels spenning. Den brukes som isolasjonsgass fordi den omgivende normale luften i disse høyspenningsområdene ikke vil tjene som isolasjon. Svovelheksafluorid er imidlertid er svært skadelig for miljøet, så det er viktig at denne gassen ikke gjennomsyrer jordens atmosfære.  Allerede i  1967 introduserte Dilo den første hermetisk lukkede slangen for gassisolert koblingsutstyr som trygt kunne suge ut og lagre den skadelige gassen. I løpet av en periode på over 50 år skapte Dilo ytterligere innovasjoner for sikker håndtering av svovelheksafluorid. I dag er Dilo verdensledende på dette området og tilbyr et bredt spekter av komponenter, serviceutstyr og måleinstrumenter. Dilo bruker vakuumpumper fra Busch til å suge ut og transportere svovelheksafluoriden.

Utdelingen av Busch Innovation in Vacuum Award 2019: (fra venstre til høyre) Roland Zundl (administrerende direktør i Dr.-Ing. K. Busch GmbH), Kaya Busch, Dr. Karl Busch, Sami Busch, Ayla Busch, Ayhan Busch, Christian Scheller (administrerende direktør i Dilo Armaturen und Anlagen GmbH), Robert Escher (innkjøpssjef i Dilo), Robert Kohler (teknisk direktør i Dilo).
Foto: Busch Vacuum Solutions

Medlemsnyhet

Bedrift
Busch Vakuumteknikk AS

Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Norge
Busch Vakuumteknikk AS

Send til en kollega

0.063