23948sdkhjf

Himmelen er ikke lenger grensen for Busch Vacuum Solutions

| Medlemsnyhet | Bedrift Busch Vakuumteknikk AS

Ved hjelp av vår vakuumteknologi- og kompetanse kan man realisere spennende forskningsprosjekter som bidrar til fremtidens reiser i verdensrommet.

For noen uker siden startet roveren* "Perseverance" sitt oppdrag, og vil forhåpentligvis bringe tilbake steinprøver fra Mars for fremtidig forskning. For å gjøre slike oppdrag mulig, er mye forskning helt nødvendig. Busch Vacuum Solutions har samarbeidet med European Space Agency, Fluid Gravity Engineering Ltd og University of Glasgow for å realisere forskningsprosjekter for å forberede romoppdrag som dette. Vakuumpumper fra Busch er en del av et system som studerer atferden til en rakett når den lander på overflaten av Mars eller månen.

Ved hjelp av dette komplekse systemet simuleres rakettens landing, og overflaten til Mars og månen etterlignes på grunnlag av forskjellige trykknivåer. Månens overflate er for eksempel i et ultrahøyt vakuum, og overflatens tyngdekraft er bare en sjettedel av jordens, noe som betyr at et menneske veier en sjettedel så mye på månen som på jorda. Parametere som dette har innflytelse på kreftene som virker inn når en rakett lander på månens overflate. Og akkurat dette er simulert med vakuumsystemet fra Busch. Endringen i månens støv blir fanget opp og registrert av høyhastighetskameraer.

Å bruke riktig vakuumteknologi var nøkkelen til å oppnå de ideelle testforholdene. Vakuumsystemet fra Busch Vacuum Solutions gir de perfekte forholdene og bidrar til å støtte forskning i fremtidige romoppdrag.

* En rover er innen romfarten en bemannet eller ubemannet motorisert landfarkost som benyttes til å utforske fremmede himmellegemer. Kilde: wikipedia

Medlemsnyhet

Bedrift
Busch Vakuumteknikk AS

Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Norge
Busch Vakuumteknikk AS

Send til en kollega

0.093