23948sdkhjf

Om lønnsomhet og fremtidsutsikter

Det ble ikke et helt vanlig år, 2022. Mange hendelser av så forskjellig art har preget dette året at det vil være greit å kalle det annerledes-året. Nå var både 2020 og 2021 også annerledes enn mange hadde forventet, og det kan tenkes at vi må belage oss på flere annerledesår i tiden som kommer.

For egen del har de norske industribedriftene åpnet dørene, gjennom pandemi og andre utfordringer. Det er noe som verdsettes stort og som sier mye om hvor jordnære bedriftene er, verden går videre og det skal produseres. At en journalist får audiens i disse tider forteller også noe om den respekten vi vises og den felles forståelse av viktigheten å ha et feltarbeidende fagblad som formidler nyheter og muligheter. Takknemligheten er stor!

I året som snart er over har det skjedd mye positivt innen verkstedindustrien. Mens det for noen få år siden var robot-tørke har det i år begynt å «ta av». Små og større produksjonsbedrifter fokuserer på coboter, roboter og automasjon, som om det var det mest naturlige av alt. Det er gode nyheter, ikke bare for maskinfohandlere og systemintegratører, men aller mest for produksjonsbedriftene selv, som så sårt trenger kapasiteten og den økte konkurransekraften automasjonen gir. Fleksibel automasjon, smart produksjon og mer digitalisering er nå på ønskelisten til mange av landets metallbearbeidende bedrifter.

Det gledelige er at Maskinregisteret har besøkt en rekke bedrifter som viser frem hvordan de robotiserer og automatiserer. I år har redaksjonen gjennomført rundt 80 bedriftsbesøk, i tillegg til konferanser og seminarer, og det har gitt godt innsyn i hvordan norske produksjonsbedrifter håndterer dagens utfordringer.

Mange møter utfordringene med manglende kompetent arbeidskraft med å satse på automasjon. Flere bedrifter går dypere inn i emner som måling og kvalitetskontroll. Andre ser nytten av å lære opp ansatte slik at det blir mulig med offline programmering og lavere nedetid. 3D-modellering, simulering og utvidet bruk av CAD/CAM-systemer brer om seg. Digitaliseringen er kommet for å bli.

Vi har formidlet gode råd innen alt fra bærekraft og strømsparing til tips om forenklinger innen innfesting, riktig verktøyvalg og maskininvesteringer. Maskinforhandlerne bidrar til å tipse oss om gode kundehistorier og produksjonsbedriftene deler av sine erfaringer. Denne symbiosen resulterer i at Maskinregisteret fortsetter å være bransjens eneste spesialtidsskrift som tar tempen på verkstedindustrien.

Takk til alle som bidrar til at vi kan fortsette med det!

Maskinregisteret ønsker alle våre lesere og samarbeidspartnere

God Jul og Godt Nytt År!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078