23948sdkhjf

Grønn teknologi hjelper Seco å nå utslippsmål ni år før planen

En kombinasjon av grønn strøm og fornybare energisertifikater i USA og India har gjort Seco i stand til å nå 2030-målene sine for utslipp hele ni år foran skjemaet, samtidig som det har kuttet kostnadene for selskapet.

 

Secos fokus på å gjøre alle aspekter av virksomheten sin mer bærekraftig ledet til en omfattende gjennomgang av selskapets energibehov, og da tiden kom for å fornye kontrakter med leverandørene til anlegget i Reynoldsville i Pennsylvania, var grønn strøm en prioritet. Undersøkelser har vist at Reynoldsville står for omkring 10 prosent av Secos globale strømforbruk, og at 19 prosent av klimapåvirkningen skyldtes strømmen, så endringer her ville kunne ha en avgjørende effekt på selskapets miljøavtrykk.

- Vi kjøpte fornybare energisertifikater (RECs), noe som gjorde at vi kunne utligne CO2-utslippet vårt, sier Eric Sirianni, ansvarlig for standard innkjøp for Seco i Reynoldsville.

 

CO2-mål

- Prosessen startet i 2019, og før det hadde vi bare brydd oss om å kjøpe strøm så billig som vi kunne få det – når vi trykker på lysbryteren, kommer det strøm uansett hvem vi kjøper strømmen fra. Det fantes egentlig ikke noen mal, vi ble bare bedt om å se på grønn strøm neste gang vi skulle inngå strømavtaler. Grønn strøm koster mer, men vi har et CO2-mål, og derfra tok det bare av. Vi var i stand til å innhente strøm samtidig som vi dekket 100 prosent med grønne kreditter, og samtidig få senket prisene – det ble lagt merke til, fortsetter Sirianna.

 

Fornybare kilder

RECs lar selskaper investere i strøm fra fornybare kilder, selv om de kildene er lokalisert et annet sted. Det neste trinnet vil være for Seco-anlegg rundt om i verden å lete etter løsninger, slik som lokal strømgenerering via solpaneler eller geotermisk varme.

- Alle er innstilte på å jobbe mot disse utslippsmålene og promotere bruk av grønn strøm, og i tillegg til å kjøpe RECs har vi også installert solpaneler for å gi strøm til belysningen vår o.l., noe som utgjør omtrent 4 prosent av produksjonen vår, sier Nagesh Shekhadar, ansvarlig for indirekte innkjøp i Pune i India.

Mye av strømmen som brukes av Seco India, kommer fra de lokale delstatenes egne strømselskaper, som drives av kullkraft. Siden det ikke var noen renere alternativer tilgjengelig, ble det kjøpt inn RECs for å kompensere for CO2-utslippene fra kullkraften.

- Vi bruker noe solenergi for øyeblikket, og vi vurderer også mulighetene for vindkraft, slik at vi kan generere mer ren strøm. Vi er nødt til å jobbe med hybride løsninger, og når tilgangen på grønn strøm øker, vil prisen falle, sier Atul Mohkhedkar, ansvarlig for produksjon hos Seco India.

 

Nye muligheter

Selv om utslippsmålene er oppfylt flere år foran skjemaet, vil ikke de som kjøper inn strøm hos Seco hvile på sine laurbær – de vil fortsette å lete etter nye muligheter til å få renere strøm.

- Alle anleggene våre er i stand til å fortelle oss sammensetningen av strømmen de bruker, hver eneste måned, og det varierer avhengig av hvor de holder til, sier Eric Sirianni, og legger til:

- Fra et selskapsståsted er det det riktige å gjøre. Første reaksjon er alltid: Hvorfor skal vi bruke ekstra penger? Det er tøft å justere tankesettet sitt, men med en gang det er gjort, er det vel ingen som vil si nei til å hjelpe miljøet?

Det er en ekstra fordel for de ansatte, som kan være stolte av å jobbe for et selskap som tar klimakrisen på alvor.

- Det er veldig sterkt, og spesielt – familiene våre, kundene våre, vennene våre, naboene våre, alle liker å se at vi jobber for et selskap som dette, sier Nagesh Shekhadar.

 

For mer informasjon se: www.secotools.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.782