23948sdkhjf

Møt Zeiss på SMART industri: Stand B01-03

På SMART-messen presenterer Carl Zeiss blant annet sin nyeste generasjon av den velkjente modellen Zeiss Contura.

 

- Maskintypen Contura kan leveres i mange størrelser, på messen kommer vi med den nest-minste (målevolum 700x1000x600mm). Dette er i utgangspunktet en tradisjonell koordinat målemaskin, forteller Arnt Espen Melhus, regional salgssjef for Zeiss Industrial Quality Solutions.

 

For fremtiden

Nytt med denne maskinen er at den nå er klargjort for flere typer sensorer; tradisjonell skanning sensor for berøringsmåling, optisk måling og laserskanning.

 - Kunden kan derfor kjøpe en maskin, og om behovet endrer seg kan de kjøpe en annen sensor og enkelt bytte mellom de ulike sensorer etter behov. Dette reduserer risikoen ved en slik investering, en målemaskin har normalt lang levetid (>20 år) og det er derfor fint å vite at maskinen er klargjort også for nye sensorer som kommer i fremtiden, mener Melhus.

 

 Kan brukes av «alle»

- I tillegg til Contura-maskinen vil vi fokusere på vårt verktøy for å presentere resultat fra målinger; Zeiss PiWeb, forteller Melhus.

Fra tidligere å jobbe med enkle måleprotokoller gjør PiWeb det mulig å presentere måleresultater på mange forskjellige måter. Måleresultater skal ofte distribueres til flere «kunder», og hvor de ønsker fokus for forskjellig informasjon eller presentert på alternative måter.

- PiWeb har en rekke standardprotokoller tilgjengelig, og det er enkelt å lage sine egne rapporter om det er ønskelig. PiWeb finnes i forskjellige utgaver, fra en-bruker og hele veien opp til Enterprise-løsning hvor alle data ligger tilgjengelig på nett og kan brukes av hele organisasjonen. Velkommen til å se våre løsninger på SMART industri, inviterer Arnt Espen Melhus.

 

For mer informasjon se: www.zeiss.no og www.smart-industri.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.336