23948sdkhjf

KUKA Nordic på SMART industri: Stand B01-36

Den 23. mai starter SMART industri på Lillestrøm i Oslo og KUKA er på plass. I tillegg til robotnyheter, fokuserer selskapets stand på programvare for simulering og løsninger for industri 4.0.

 

– Vi har flere smarte programvare og tjenester som gjør arbeidet mye enklere for systemintegratører og sluttkunder, sier Frode Grimsbø, salgssjef i KUKA Nordic Norway.

KUKA vil blant annet vise frem samarbeidsroboten LBR iisy, som blir demonstrert på standen. En robot som egner seg for håndtering i næringsmiddelindustrien så vel som verkstedindustrien og andre miljøer.

– Til den har vi et helt nytt operativsystem, iiQKA, som krever betydelig lavere forkunnskaper sammenlignet med tidligere versjoner. Klar til bruk direkte fra esken, sier Frode Grimsbø.

 

Fabrikkgodkjenning i bærbar PC

Hovedtemaet under KUKAs deltagelse på SMART industri-messen er imidlertid det de kaller More Than Robots – selskapet er dyktige på å utvikle smart programvare som gjør tilbudet betydelig større enn bare robotene i seg selv.

KUKA har en rekke ulike løsninger for industri 4.0 og virtuell idriftsetting. Operativsystemene gir full kontroll over robotenes ytelse, med ulike måleverdier samt overvåking av blant annet vedlikeholdssykluser. Et annet eksempel er simuleringsprogrammet KUKA.Sim.

Med den kan en systemintegratør bygge opp hele produksjonslinjer direkte i en standard bærbar PC – med spesifikke roboter, transportbånd og alt annet utstyr som trengs. Applikasjonen kan deretter testes i datamaskinen, med full kontroll over viktige parameter.

– En systemintegratør kan i prinsippet få en fabrikkaksept før en enkelt robot kjøpes inn.

 

Stiller med systempartnere

På SMART industri deltar også noen av KUKA Nordic sine systempartnere: Welmax AS, Intek Engineering AS, Viddal Automation, Amatec AS og Pioneer Robotics AS, og etter to år med Teams-møter gleder Frode Grimsbø seg til å være tilstede på messen i Lillestrøm.

– Det har vært en lang pause under pandemien. Det skal bli veldig hyggelig å møte kundene våre ansikt til ansikt igjen, sier Frode Grimsbø.

 

For mer informasjon se: www.kuka.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078