23948sdkhjf

RAS Turbo2plus forbedrer produksjonskapasiteten

Med en historie som går tilbake til over syv tiår, lager bedriften Teksign med base i Brantford, Ontario, skilt for petroleumsindustrien, bilindustrien, hoteller og leverandører av landbruksutstyr.

 

For sine knekkebehov brukte selskapet en eldre kantpresse som var arbeidskrevende.

- Med kantpressen ville operatøren måtte stille om maskinen for hver eneste knekking. Det måtte to operatører til for å håndtere maskinen på en rekke jobber vi gjorde, sier Jim Hahn, produksjonskontrollsjef i Teksign.

I 2019 bestemte selskapet at det var på tide å oppdatere knekkemaskinen. Teksign har høy-miks/lavvolum produksjonsbehov, og flere av prosjektene er gjenganger. Dette førte til en investering i en CNC-utstyrt knekkemaskin for knekkeoperasjonene.

 

Valgte RAS

Teksign kjøpte RAS Turbo2plus knekkemaskin som har flere funksjoner som er ideelle for selskapets fabrikasjonsbehov. Med RAS Bendex-programvaren kan en operatør automatisk programmere deler, bruke alternative knekkesekvenser og se knekkesekvensen på skjermen i 3D. Maskinen har en arbeidslengde på 3200 mm og tar verktøyhøyder opp til 127 mm.

 

Frigjør arbeidskraft

- Maskinens evne til å lagre et betydelig antall programmer forenkler knekkeoperasjonene våre betydelig. Jeg vil si at vi kutter knekketiden vår med 50 til 60 prosent bare i oppsettiden alene, der man tidligere måtte bytte dyner og plassere verktøy. Nå kan vi produsere mye mer, mye raskere, fordi vi enkelt kan bytte fra en jobb til en annen ved å trykke på noen få knapper. Det frigjør også én person fordi maskinen kan kjøres av én person. Det frigjør teammedlemmer til å utføre arbeid andre steder i verkstedet, enten det er å klippe materialet for å støtte knekkeproduksjonen, sette sammen skilt eller elektrisk montering. De fleste i teamet vårt kan håndtere hvilken som helst av disse jobbene, så det er nyttig å frigjøre tid på den måten, uttaler Hahn.

- Med RAS Turbo2plus, og noen andre oppgraderinger i verkstedet, er vi i stand til å produsere like mye, om ikke mer, med teamet vi har i dag, legger Hahn til.

Teksign kan også håndtere vedlikeholdsproblemer eksternt med RAS knekkemaskin.

- Vi har lært hvordan vi kan tilpasse maskinen til å gjøre visse ting vi vil med den, og RAS har vært i stand til å hjelpe oss eksternt med alle spørsmål vi har hatt, forteller Hahn, og legger til:

- RAS-teamet kan ta over maskinen vår hvis vi trenger noe fikset eller ønsker noe bedre forklart. Det gjør det veldig brukervennlig, konkluderer produksjonskontrollsjefen.

 

For mer informasjon se: www.maskinagenten.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08