23948sdkhjf

iKuben utvider og åpner ny innovasjonsarena

Det var fullt hus og god stemning da klyngen NCE iKuben og innovasjonsselskapet ProtoMore nylig åpnet to flunkende nye laboratorium i Kunnskapsparken.

Laboratoriene skal fasilitere innovasjon for omstilling i privat og offentlig sektor i regionen. Tore Roppen, daglig leder i Prodtex, var først ut i Industri 4.0-laben. Omgitt av laserkuttere, 3D-printere og verktøy viste han hvordan roboter brukes til å bygge bruer.
Ledere fra hjørnesteinsbedrifter og offentlig sektor fra hele fylket var samlet – blant dem representanter fra Oshaug, Glamox, Hycast i Hydro, Nofence, innovasjons- og endringsguide i lag med ordføreren i Molde kommune og næringssjef for Møre og Romsdal.

Større tumleplass gir større muligheter
Birger Holo, teknisk direktør i Glamox og styreleder i NCE iKuben var glad for å kunne vise fram de nye lokalene til de frammøtte.
– Dette er helt i tråd med det vi mener næringslivet trenger framover for å være konkurransedyktige. Samarbeidet mellom Protomore og iKuben har vært utrolig bra, og klyngen har hatt gode resultater. Det blir enda bedre med et større, breiere og mer komplett tilbud på et større areal, sier Holo.
Jane Mette Holand, innovasjons- og endringsguide i Molde kommune, er også positiv til å få større tumleplass.
– Vi er helt avhengige av slike arenaer for å klare det grønne skiftet, få radikal innovasjon og teknologi tilpasset brukerne, både for offentlige og private virksomheter, sier Holand.
Maria Apneseth, leder i Motus og styremedlem i Protomore sier dette:
– Jeg ser kjempepotensial for bruk av disse labene innen det vi driver med – kran og løft. Vi er helt avhengige av ny teknologi og innovasjon. Større lokaler gir enda større muligheter, også for dem utenfor Molde, dette er et tilbud for alle bedrifter i Norge. Et unikt fagmiljø med Protomore, iKuben og nærheten til høgskolen, sier Apneseth.
May Britt Solheim, daglig leder i Kontorvarehuset Møre og Romsdal (tidligere Dahl kontor) er glad for utvidelsen. På grunn av et tilfeldig kaffemøte på et frokostseminar ble firmaet hennes med i et FoUI-prosjekt om gjenbruk av kontormøbler har effekt på klimautslipp i samarbeid med Molde kommune og Møreforsking.
– Jeg liker endring, samarbeid, forskning og utvikling, og dette kommer til å bli avgjørende framover. Når vi er her i innovasjonslaben lander vi ofte mye. Vi trenger å sette ting i system og forstå nye områder, og det skjer når vi er her i disse labene, sier hun.
Professor Inger G. Stensaker, professor ved NHH, holdt også innlegg om forskning på innovasjon i næringslivet.

Det er i dette miljøet det skjer
Ordføreren i Molde, Torgeir Dahl, var også til stede. Han gratulerte de to daglige lederne Finn Amundsen (Protomore) og Konrad Lillevevang (NCE iKuben), og uttrykte at åpningen av labene er som hjertebarn for ham.
– Tverrfagligheten og delingen på disse arenaene åpner for større grad av innovasjon, og det er viktig for både offentlige tjenester og næringslivet. Både Molde og Ulstein kommuner er med i klyngen og det gir kortere veier mellom ledere, tettere kontakter og økt samarbeid. Det er i dette miljøet her det skjer, sier Dahl.

For mer informasjon se: www.ikuben.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ny CoroMilll MF80 for høyeffektiv plan- og skulderfresing
100-millioners besparelser med nyutviklet løsning fra Aarbakke Innovation
Inviterer industrien til problemløsing med spesialstyrkene
ERP-system for verkstedindustrien
Seco Tools High Feed fres for vanskelige materialer
Noe svakere PMI
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.125