23948sdkhjf

Stor industrisatsing på Nærbø

Fire BRI-selskaper skal bli et nytt industrieventyr på Nærbø, under navnet Herde Industrier AS. Det nye selskapet består av Landbruk & Maskin AS, Reime & Co AS, Globus AS og Underhaug AS. Disse slåes sammen og samlokaliseres på Nærbø under det nye navnet.

Det er investor og industribygger Bjørn Rygg som gjennom sitt morselskap, BR Industrier (BRI), har etablert Herde Industrier. Rygg har urokkelig tro på norsk landbruk, og mener produksjon av mindre serier og lettere redskaper blir viktigere enn noen gang i fremtiden. Samlokaliseringen og etableringen av Herde Industrier skal sørge for en bedre produksjonsoptimalisering og selskapet skal utvikles til å bli større og bedre rustet for salg i både inn- og utland.

Mye å gjøre
Maskinregisteret møter Henrik Underhaug, markedssjef i Herde Industrier AS, for å se hvor langt man har kommet i prosessen. Han viser oss rundt i de store verkstedhallene på Nærbø.
- Som du ser er vi her i full sving med å produsere snøfresere for vinteren. Det er stor etterspørsel i markedet og vi har fullt belegg i denne avdelingen, forteller Underhaug.
Det er hektisk også i andre avdelinger.
- Vi nyter godt av synergiene de fire selskapene imellom, også når det gjelder kompetanse. Vi kan sette inn riktige krefter der og når det er behov for det. Dette har gitt oss en ny giv.

Norsk er «best»
Det maskineres, sveises og monteres på spreng nå, men Underhaug tror ikke det er noen tilfeldighet at det stort trykk nå.
- Markedet har vist seg meget interessert i å handle norsk. Vi er tydelige på at vi hovedsakelig produserer for det norske markedet, i Norge, og har allerede flagget hjem en del produksjon. Det kan fort bli enda mer, for vi opplever at når vi nå slår oss sammen så finner vi nye og bedre måter å produsere på, mer automasjon, og da blir vi enda mer konkurransedyktig, understreker markedssjefen, og legger til:
- En ting er at vi er kjent for god kvalitet over tid, men kundene har blitt klar over verdien i lokalt produserte produkter, både når det gjelder reservedeler og service.

Nye produkter
Nå er det ikke bare på salgsfronten og i produksjonen det satses, også innen produktutvikling.
- Vi har utrolig flinke folk i hele virksomheten, og i utviklingsavdelingen jobbes det kontinuerlig med nye produkter, både i eksisterende markeder og i nye, som eksempelvis innen fiskeindustrien. Akkurat nå har vi to nye prosjekter under utvikling, og jeg tror dette bare er begynnelsen på et nytt industrieventyr her på Jæren, konkluderer Henrik Underhaug.

For mer informasjon se: www.herdeindustrier.no

Fakta:
Dette er bedriftene i Herde Industrier
● Landbruk & Maskin AS har i over 50 år produsert og levert unike produkter til norsk landbruk, fiske og industri. 
● Globus er en av de eldste gjenværende redskapsprodusentene i Norge.
● Reime er landets største produsent av gjødselutstyr og innredninger til landbruk.
● Underhaug startet hovedsakelig som en underleverandør til industrien på Jæren, og har nå utviklet sortimentet med egenutviklede produkter for landbruket.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125