23948sdkhjf

Kongsberg PCS kjøper MultiCam

Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS) kjøper MultiCam, Inc., en amerikansk produsent og distributør av CNC-maskiner og digitale etterbearbeidingsprosesser.

 

Oppkjøpet av MultiCam, inkludert virksomheten i USA og salgskontorer i Canada og Tyskland, utvider Kongsberg PCS’ rekkevidde og kundebase over hele Nord -Amerika og Europa, og skaper verdens første diversifiserte leverandør av digital etterbearbeiding og CNC-skjæremaskiner.

 

Større rekkevidde

- Dette er en monumental dag for Kongsberg og MultiCam. Våre virksomheter kommer sammen for å drive best-in-class skjære- og etterbearbeidingsprosesser og dette vil representere en enorm fordel for vår globale kundebase. Etter at avtalen er fullført er jeg nå

glad for å begynne å integrere virksomhetene våre og utforske nye markeder, uttalte Stuart Fox, president i Kongsberg PCS.

Nyheten om oppkjøpet kommer bare fem måneder etter at Kongsberg PCS ble etablert som en frittstående virksomhet etter å ha blitt kjøpt opp av OpenGate Capital.

- Vi innså viktigheten av digitalisering for denne virksomheten og utviklet en investeringsplan som inkluderer veksten av Kongsberg PCS gjennom innovasjon og tilleggsinvesteringer. Med denne strategiske kombinasjonen får Kongsberg PCS større skala og utvider rekkevidden til en bredere, global kundebase med nye produkter og tjenester, sier OpenGate Capitals partner, Julien Lagrèze.

 

Stor bredde

- Siden 1965 har Kongsberg-navnet vært synonymt med innovasjon. Våre systemer har ledet industrien med å levere presisjon, pålitelighet og kvalitet gjennom over 50 år, og med investeringene til våre eiere har vi et veikart som utvilsomt vil ta dette robuste selskapet til et nytt nivå, mener Stuart Fox, og fortsett:

- I tillegg til å styrke vårt maskinvaretilbud, vi planlegger også å nå nye markeder på områder som vi vet ikke er ivaretatt, og vil dra fordel av våre markedsledende løsninger. MultiCam har et ekstraordinært marked nå med sitt utvalg av CNC-skjærebord, laser-, plasma-, vannskjære- og knivskjæremaskiner, og vi er begeistret over å ønske MultiCam velkommen til Kongsberg-familien.

MultiCam ble grunnlagt i 1989 og leverer innovative, CNC-skjæreløsninger for en rekke bransjer og applikasjoner som spenner fra skiltfremstilling til digital etterbearbeiding, fra romfart til bilindustri, metallplater til plate-stål bearbeiding, løvtre til skapfremstilling, termoformtrimming til plastfabrikasjon.

Kongsberg Precision Cutting Systems, med David J Morse som ble med i Kongsberg PCS toppledelse og vil fortsatt lede MultiCam-virksomheten.

 

For mer informasjon se: www.kongsbergsystems.com og www.multicam.com

Kilde: Kongsberg Systems

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14