23948sdkhjf

Langley kjøper Bergen Engines fra Rolls-Royce

Langley Holdings plc, det privateide britiske ingeniørkonsernet, har ifølge en pressemelding, signert en avtale om å kjøpe Bergen Engines AS fra Rolls-Royce Power Systems AG, et datterselskap av Rolls Royce plc, for en verdi på 63 millioner euro. 

I tillegg vil Rolls-Royce beholde cirka 40 millioner euro i kontanter som for tiden er inne i Bergen Engines-virksomheten, og Langley vil kapitalisere virksomheten fremover. Avtalen finansieres fra eksisterende kontantressurser i Langley. 

Blir del av ny divisjon
Selskapet, basert på Hordvikneset, nær Bergen, bygger mediumhastighets væske- og gassdrevne motorer for den kommersielle marinesektoren og marinefartøyer, samt for landbaserte applikasjoner for kraftproduksjon. 
Bergen Engines sysselsetter mer enn 900 mennesker over hele verden, inkludert 650 på hovedfabrikkenpåi Hordvikneset. Virksomheten forventes å generere inntekter på cirka 260 millioner euro i 2021.
Salget inkluderer fabrikken i Bergen Engines, serviceverksted og støperi, konstruksjonskapasitet for motorer og kraftverk, sammen med sine globale datterselskaper og nettverk. 
Avtalen mellom Rolls-Royce og Langley er betinget av visse betingelser. Rolls-Royce har varslet den norske regjeringen om det foreslåtte salget, og effektiv ferdigstillelse er planlagt 31. desember 2021. 
Bergen Engines blir en del av en nyopprettet Power Solutions Division i Langley, sammen med  Marelli Motori, den italienske motor- og generatorprodusenten og; Piller Power Systems , den tyske spesialisten for kritisk kraft.

- Vi tror at denne avtalen vil gi Bergen Engines og den dyktige arbeidsstyrken en ny eier som kan ta virksomheten videre på neste steg på reisen. Salget av Bergen Engines er en del av vår løpende porteføljeforvaltning for å skape en enklere, mer fokusert gruppe og bidrar til målet vårt om å generere minst 2 milliarder pund fra avhendelser, som kunngjort i fjor, uttaler Warren East, administrerende direktør i Rolls-Royce. 
- Vi er veldig glade for å ha nådd denne avtalen med Rolls-Royce. Oppkjøpet av Bergen Engines er et strategisk skritt i utviklingen av vår divisjon for kraftløsninger, og jeg gleder meg til å ønske de 900 pluss ansatte i Bergen Engines velkommen til familien vår, sier Anthony Langley, styreleder og administrerende direktør i Langley Holdings plc. 

- Dette markerer begynnelsen på en ny æra for Bergen Engines. Gjennom investeringene fra Rolls-Royce i vår virksomhet, sammen med vår dedikerte og dyktige arbeidsstyrke og verdensomspennende rykte for kvalitet, er jeg overbevist om at Bergen Engines vil blomstre med Langley Holdings som våre nye eiere, kommenterer Jon Erik Røv, administrerende direktør i Bergen Engines.

For mer informasjon se HER

Kilde: Langley Holdings

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.266