23948sdkhjf

Tungvekter investerer i panelknekking

Den svenske tynnplateprodusenten C. Hallströms har eksistert i over 100 år. Bedriften har en rekke moderne maskiner i produksjonen og nå satses det på panelknekkemaskinen P1 fra Salvagnini.

 

Hallströms ble grunnlagt i 1914 av den unge metallarbeideren Carl Theodor Hallström. Startkapitalen var SEK 15 og en verktøykasse. Tre generasjoner senere har tynnplatebedriften utviklet seg til å bli en teknologisk avansert industri med effektiv produksjon og konkurransedyktige priser. Dagens virksomhet sysselsetter rundt 140 personer og årsomsetningen er nær 400 millioner kroner, og ja, bedriften er fremdeles der hvor det hele begynte, i Nälden i hjertet av Jämtland.

 

Satser på Salvagnini

  1. Hallströms fokus er produkter i tynnplatemetall for komfort og industriell ventilasjon. Bedriften leverer et stort utvalg for de fleste installasjonsmiljøer og spesialproduserer også produkter basert på kundens ønsker. Produktene brukes i papir- og masseindustrien, til bolig- og arbeidsplattformer innen offshore, kjemisk industri, farmasøytisk og næringsmiddelindustri, sportsarenaer og boliger. 40 prosent av produktene eksporteres.

- Nå tar vi steget inn i panelknekkingen, og det opplagte valget er markedsledende Salvagnini med over 43 års erfaring der første panelknekking ble vist allerede i 1977, uttaler Nils Åke Hallström, administrerende direktør hos C. Hallströms.

Valget av maskin var Salvagninis P1, dette etter en omfattende studie- og testknekking ved Salvagnini Scandinavia i Värnamo.

- Her kom vi sammen frem til at P1 er det beste alternativet for C. Hallströms produksjon i Nälden, forteller bedriftslederen.

 

Kompakt maskin

De fleste detaljene er under 1250 mm i tynt materiale, og deretter viste undersøkelsen og testknekkingen at P1 er den rette maskinen. Med bare åtte kvadratmeter installasjonsplass tar den ikke stor plass i produksjonslokalene.

P1 er, på samme måte som sine større søsken, fullt utstyrt med ABA, CLA-verktøy, MAC 2.0 og også et robotgrensesnitt som muliggjør videre utvidelse til en fullt robotisert produksjonscelle. Frakoblet programmering foregår med den nye programmeringsplattformen STREAM. P1 er som P2Lean litt av en "plugandplay"-maskin, så i løpet av få dager er maskinen oppe og produserer.

 

For mer informasjon se: www.salvagnini.se og www.hallstroms.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125