23948sdkhjf

Miljøvennlig induksjons-oppvarming: Små trinn - stor innvirkning

Mange ønsker å bidra til å bedre miljøet, men det kan være vanskelig å bestemme hvor man skal begynne. Et lite, men viktig trinn er, ifølge EFD Induction Group AS, overgangen fra gass eller lysbueoppvarming til induksjonsoppvarming.

 

Gass og lysbueoppvarming brukes i et bredt spekter av bruksområder, slik som sammenføyning, forming og skjæring av metall, samt skrogretting. Men det finnes selvfølgelig andre, mer miljøvennlige oppvarmingsmetoder. De tre vanligste alternativene er induksjonsoppvarming, varmeelementer og motstandsvarme. Varmeelementer er imidlertid vanligvis begrenset til applikasjoner med lange eksponeringstider som i konstruksjon og rørarbeid. Mens motstandsoppvarming er begrenset til svært få applikasjoner. Dette etterlater rask, nøyaktig og repeterbar induksjonsoppvarming som det eneste levedyktige alternativet, ifølge EDF Induction.

 

Nøyaktig og effektiv

Så hvordan sammenlignes induksjon, gass og lysbueoppvarming når det gjelder miljøpåvirkning? En stor ulempe med gass og lysbueoppvarming er produksjonen av farlige gasser som ozon, nitrogenoksid og nitrogendioksid. Induksjonsoppvarming produserer derimot ingen gasser. Så er det energiforbruk. Induksjonsoppvarming gir uovertruffen energieffektivitet, da den bare varmer opp nøyaktig definerte soner direkte i arbeidsstykkene. Gass og lysbueoppvarming er ikke bare bortkastet, de høye temperaturene som genereres i varmekildene kan være farlige.

Videre øker gass og lysbueoppvarming omgivelsestemperaturen, noe som fører til ubehagelige og mindre produktive arbeidsforhold. Induksjonsoppvarming er imidlertid en "kald" varmekilde - induksjonsspolen varmes ikke opp.

 

Stille prosess

Induksjonens raske og flammeløse nøyaktighet gjør den ideell for vanskelige arbeidsområder. Men det er en annen funksjon som hjelper deg med å gjøre den bedre enn gass- og lysbueoppvarming: dens virtuelle stillhet. Støyende gass- og lysbueoppvarming bringer ikke bare arbeidstakers helse og sikkerhet i fare, men reduserer også produktiviteten. Ifølge EDF Induction er induksjonsoppvarming et klokt valg for miljøet, og et like klokt valg for bunnlinjen.

 

For mer informasjon se: www.efd-induction.com

Kilde: EFD Induction Group AS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.437