23948sdkhjf

RUD-verktøyseparator forbedrer verktøyhåndtering

RUDs nye verktøyseparator optimaliserer ikke bare arbeidsprosesser, men sørger også for sikkerhet på arbeidsplassen under drift. Ifølge produsenten kan man redusere tidsbruken radikalt med den nye innovasjonen.

Du trenger ikke lenger å bruke slegge og dekkjern for å åpne massivt tunge verktøy for hånd. RUDs nye verktøyseparator gjør håndtering av verktøy tryggere og viktigere, mye raskere. Denne siste innovasjonen åpner injeksjonsverktøy, stanseverktøy og formingsverktøy i løpet av sekunder, og forbedrer produksjons-, service- og vedlikeholdsprosesser. Ved å optimalisere disse prosessene kan verktøyseparatoren betale for seg selv på mindre enn et år. Og det er gode nyheter, ikke bare for ledere, verkstedledere og kontrollere, men også for helse- og sikkerhetsansvarlige og ansatte selv. Arbeidet med RUDs nye verktøyseparator er spesielt trygt og ergonomisk. Dette gjør, ifølge produsenten, verktøyseparatoren til den ideelle følgesvenn til Tool Mover Pro, RUDs verktøyhåndteringsmaskin.

Reduserer tidsbruken
- Tool Separator er en reell milepæl i historien om sikker og effektiv verktøyhåndtering, sier Anne Kühling, produktsjef i RUD Ketten Rieger & Dietz GmbH u. Co. KGs transportbånd & avdeling, og fortsetter:
- Initiativet til vår siste utvikling kom direkte fra markedet. Ikke rart, for bedrifter må ofte skille massivt tunge verktøy for hånd ved å bruke kraner, slegger og dekkjern. Avhengig av verktøyet, kan dette ta mellom 30 minutter og tre timer, og tar opp tiden til opptil tre ansatte. Andre maskiner, som eksempelvis sprøytestøpemaskiner, kan også brukes til å skille verktøyet. Dette er veldig ineffektivt og har direkte innvirkning på driftskostnadene. En løsning på dette problemet måtte bli funnet raskt, understreker Kühling.
RUDs nye verktøyseparator gjør akkurat det. I stedet for å ta tre timer, og involvere tre ansatte, trenger verktøyseparatoren maksimalt fem minutter og en person for å fullføre hele prosessen. Verktøyseparatoren fungerer med en åpnings- og lukkekraft på 50 kN (5 tonn). Et PLC-kontrollsystem sørger for effektiv drift. Nøye kontrollert kraft og hastighet sørger for at verktøyhalvdelene kan åpnes forsiktig og lukkes nøyaktig: operatører kan stille inn kraftgraden fra en teoretisk 0 til 55 kN, og stille hastigheter fra 0 til 2000 mm per minutt.

Bedre ergonomi
Bruk av verktøyseparatoren beskytter ikke bare dyre verktøy, men beskytter også leddene og ryggvirvlene til operatørene. Kontaktflaten er bare 380 mm høy og sikrer at arbeidet kan utføres trygt og ergonomisk. Og enda en fordel: Etter åpning kan operatøren jobbe direkte på begge deler av verktøyet for å utføre mindre reparasjoner eller vedlikeholdsoppgaver, mens det holdes sikkert i verktøyseparatoren. Dette reduserer driftstiden som kreves for vedlikehold. Sikkerhet er garantert til enhver tid. Det er rett og slett ikke mulig å betjene verktøyseparatoren, verken ved å trykke på knappene på selve maskinen eller ved hjelp av fjernkontroll, hvis noen står mellom de to halvdelene av verktøyet.

Håndtering for ethvert verktøy
RUDs skreddersydde verktøyseparatormaskiner er stolt "produsert i Tyskland", ved selskapets hovedkvarter i Aalen. Prototypen er dimensjonert for verktøy som veier opptil 10 tonn, men kan også håndtere lettere eller tyngre verktøy. Verktøyseparatoren har en fastspenningsplate på 1.300 mm x 1.300 mm og en skyve- og kontaktflate i en høyde på 380 mm. 
- Teoretisk er alt mulig her; vi kan justere maskinen til å håndtere lettere eller tyngre verktøy, større eller mindre krefter og mindre eller større avstander mellom klemplatene. Vi kan også modifisere platene selv, forklarer Walter Lais, konstruktør hos RUD Ketten Rieger & Dietz GmbH u. Co. KG. Verktøyseparatoren kan også flyttes med kran, slik at den kan brukes akkurat der den trengs.
For å sikre størst mulig sikkerhet på arbeidsplassen, kan valgfrie tilleggsdeler, for eksempel et vernebrakett, installeres for å utfylle den automatiske stoppfunksjonen som utløses så snart noen blir oppdaget i verktøyseparatoren. Et lett gardin eller beskyttelsesgjerde kan også leveres for å optimalisere sikkerheten i arbeidsmiljøet. Takket være de radiostyrte operatørinnretningene kan verktøyseparatoren også betjenes trygt og praktisk utenfor faresonen.
- Med Tool Mover Pro og Tool Separator kan vi nå virkelig tilby "drømmeløsningen" for å optimalisere kostnader og prosesser, og sikre at verktøy håndteres trygt og ergonomisk. Og det gjelder i de mest ulike applikasjonene: fra verktøyproduksjon til stansing og bøying av metall, aluminiumstøpegods og sprøytestøping til bilindustrien og emballasje- og containerindustrien, konkluderte Anne Kühling.

For mer informasjon se: www.rud.com

Kilde: RUD

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.25