23948sdkhjf

Cody utvikler robot til dispensering av thorium-227

Cody har bred kunnskap og erfaring innenfor farmasi og radiofarmasi og har utviklet og levert produksjonsutstyr til Bayer over lang tid. Denne gangen har selskapet har hatt gleden av å levere en helt spesiell robot for dispensering av radionukliden thorium-227.

 

Thorium-227 benyttes i produksjonen av Bayer’s innovative legemidler som er under klinisk utprøving. Selskapet er en spennende kunde i en bransje som setter høye krav til Cody når det gjelder både presisjon og kreativitet. Roboten må kunne fungere i et krevende miljø med radioaktivitet og syredamp, og dermed kunne utføre oppgaver som ellers ville utsatt en operatør for helserisiko. I tillegg er det designet inn egenskaper som gjør at roboten kan demonteres og monteres med enkle verktøy, og fraktes inn og ut av den lille sluseporten til den bly-skjermede hanskeboksen der roboten brukes. Her har Bayer og Cody samarbeidet i design- og utviklingsfasen for å komme frem til en optimal løsning.

 

Cody med fra A til Å

Roboten er laget for å dispensere et kjemikalie inneholdende Thorium i hetteglass. Operasjonen krever høy grad av sikkerhet og stabilitet for å unngå utilsiktet søl av radioaktiv væske. Roboten bytter automatisk pipettespissen etter et gitt antall fyllinger, og sjekker at både pipettespiss og hetteglass er til stede før fyllingen utføres. For å skjerme operatøren ved produksjonsoppstart og -avslutning, har man også laget et blyskjermet lokk for brettet som holder hetteglassene.

Cody står for hele leveransen – fra styresystem til robot, dokumentasjon og validering.

 

For mer informasjon se: www.cody.no

Kilde: Cody

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078