23948sdkhjf

UniMek bytter ut med Mazak

Den solide jærbedriften UniMek AS skifter ut eldre maskiner og erstatter med nye Mazak. – Dette er et ledd i vår langsiktige strategi, uttaler Kjell Kyllingstad, daglig leder i UniMek AS.

 

UniMek AS er en allsidig og ledende leverandør av tjenester innenfor maskinering og metallbearbeiding som har kunder innen både offshore og landbasert industri. Produksjonen består av alt fra prototyper, enkeltdeler, små- og mellomstore serier til produktutvikling i lag med kunden.

- Vi har høy kompetanse innen dreiing og fresing i de fleste materialer og er utstyrt med moderne dataprogrammer for fremstilling av NC-programmer, og programmering kan derfor skje enten på kundens 3D-modell eller direkte i maskinstyringen, forteller Kyllingstad.

Alltid beredt! - Vi har 10 avanserte CNC-maskiner. Disse er veldig fleksible og kan starte produksjon av prototyper og nye deler på kort varsel. Vi har også CNC-styrt målemaskin for oppmåling av geometriske toleranser på kompliserte detaljer med høye krav til form og beliggenhetstoleranser, sier bedriftslederen.

Når det investeres i nye maskiner er det en plan med det.

- Skal vi være konkurransedyktige må vi alltid være beredt. Industrien i vår region forventer rask respons og da nytter det ikke å ha gamle upålitelige maskiner, så vår strategi er å skifte ut maskiner i tide, altså når de når en viss alder eller av andre tekniske og praktiske årsaker.

Maskinregisteret besøkte deg for noen år siden da du investerte i en Mazak Integrex e670H, hvorfor velger du Mazak igjen?

- Vi befinner jo oss midt i Mazak-land her på Jæren, Kyllingstad ler, og fortsetter:

- Nå har vi kjørt Mazak i årevis og den nyeste maskinen vi fikk inn, en VC-530C, erstatter riktignok en maskin fra en annen produsent, men vi har blitt veldig gode på Mazak, og når servicen fra maskinforhandler Ravema er god vet vi hva vi får. Et annet argument er også at de fleste maskinoperatører her i regionen kjenner Mazak, så det betyr at selv lærlinger, som har Mazak på skolen, kommer raskt i gang på våre maskiner, svarer Kyllingstad.

Nå har du en maskin igjen i verkstedet som ikke er Mazak, blir den også byttet ut med en ny Mazak?

- Vi er ikke fremmed for det, men det finnes også mange andre gode maskinprodusenter der ute, og vi skal alltid ha de riktige maskinene som passer våre kunders behov, så får vi ser når den tid kommer hvem som da har det, avsluttet Kjell Kyllingstad.

 

For mer informasjon se: www.unimek.no og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.25