23948sdkhjf

100 år med MACH

MACH utstillingen som ble arrangert 16. til 20 april ble holdt på NEC i Birmingham, Storbritannia. Messen eies og organiseres av Manufacturing Technologies Association (MTA) og er Storbritannias største messe innen produksjonsteknologi.

MACH arrangeres annethvert år og i er det 100 år siden den første MACH ble arrangert i Earls Court, London i 1912. I 2010 var det 446 utstillere på 18.300 m2 standareal i hall 4 og 5 på NEC. Om lag 20.000 besøkende fant veien til MACH2010.

Bra trøkk på MACH 2012

Totalt besøkte mer enn 30.000 fagfolk årets messe, og arrangøren er strålende fornøyd med resultatet. Hovedtyngden av besøkere er naturligvis britiske, men 490 utstillere fra hele 40 nasjoner fant veien til MACH 2012. Maskinregisteret besøkte messen på onsdagen, midtveis i ukeprogrammet, og hallene var fulle av besøkere som hastet i vei fra stand til stand. Typisk for MACH er at det kjøres en rekke fagseminarer som går parallelt med messen i egne rom midt inne i hallene. En egen sveisepaviljong samlet flere titalls utstillere, blant dem 3M som viste Speedglas 9100 MP - en innovativ sveisehjelm som kombinerer beskyttelse for luftveier, hodet, sliping og sveising pluss valgfri hørselsvern for å gi brukeren optimal allsidighet og komfort.

Godt salg

MACH kommer et drøyt halvår etter at EMO ble avsluttet i Hannover og det er et stykke mellom de store nyhetene, men for dem som ikke fikk med seg EMO, eller som foretrekker en mindre messe er MACH et alternativ. Messen likner på de norske messene Teknisk messe og Industridagene med sponfraskillende maskiner, platebearbeidingsmaskiner samt mye annen verkstedsteknologi.

I samtale med en del av utstillerne forteller de at det er mange og god kvalitet på de besøkende. Hos Haas Automation har de solgt flere maskiner på messen, og så langt i år, samt i 2011, har de slått alle tidligere år med hensyn til antall solgte maskiner og omsetning. Hos 600 Group UK snakket vi med salgssjef Howard CW Bamforth som kunne fortelle at interessen for deres manuelle Colchester-maskiner er god. - Vi regner med å øke salget av Colchester Student 2500 til en rekke skoler. Årsaken er at britiske myndigheter prioriterer fagopplæring innen maskinfaget og bidrar til at skolene kan ruste opp maskinparken. Det burde også dere i Norge gjøre, mener Bamforth. En god del av de besøkende var nettopp studenter. Noe å tenke på for norske messearrangører.

Neste MACH holdes samme sted i 2014, fra 7. til 11. april.

Mer informasjon finner du på: www.machexhibition.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094