23948sdkhjf

Norax - skjult perle på Tynset

Visste du at Norges eneste produsent av sparkstøttinger ligger på Tynset og heter Norax AS? Vel, da vet du kanskje også hva mer de driver med, hvis ikke er denne artikkelen nyttig lesing!

I 2200 kvadratmeter produksjonslokaler jobber 22 personer som årlig omsetter for 30 millioner kroner. Som en skjult perle ligger Tynsetbedriften lavt i terrenget, men det er det ingen grunn til.

Norax AS var tidligere en arbeidsmarkedsbedrift, men nå drives virksomheten på vanlig vis etter at bedriften omstrukturerte for noen år tilbake. Norax fikk tittelen Gasellebedrift i 2009 og ble kåret til Årets bedrift av Tynset kommune i 2010. Spørsmålet blir da naturligvis: Er det så godt marked for sparkstøttinger at man kan leve godt av produksjon og salg av disse?

Grenseløs produksjon er svaret

Maskinregisteret besøker Norax og Svein Terje Bakkeng ønsker å besvare spørsmålet på enkleste vis:

- Vi mener vårt store fortrinn er at vi utfører det vi kaller grenseløs produksjon. Med det mener vi at vi jobber sammen med kunden og gjennom felles forståelse finner vi løsninger som vi kan produsere og som kunden blir fornøyd med, svarer Bakkeng.

Som eksempel viser han bedriftens bredde der sparken kun er ett av mange produkter og tjenester Norax leverer.

- Innenfor miljøprodukter satser vi sterkt på en serie vi kaller Park City. Det er type parkmøbler og produkter rettet mot kommunal sektor. Dessuten har vi fått suksess med konstruksjon, produksjon og bygging av leskur til T-banen i Oslo. I tillegg utfører vi en rekke underleveranser til ulike bransjer. Det store spennet gjør at vi står sterkere når konjunkturene svinger på ulike områder, forteller bedriftslederen.

IDESØK8-bedrift

Norax AS er den andre av IDESØK8-bedriftene Maskinregisteret besøker, og vi lurer på hvilke erfaringer bedriften har gjort i dette prosjektet.

- Vi har god erfaring med SINTEF og IDESØK som prosjektform. Vi har fått hjelp til å se på produksjon og produktutvikling av avfallscontainere samt jobbet med 5S. Sistnevnte er vi ikke i mål med, men 5S er noe vi ønsker å bli bedre på, sier Bakkeng.

Hva skulle vi gjort uten?

Da Per Røsand hos PR Maskin fikk nyss om vårt besøk satte han seg like godt på flyet til Oslo og toget til Tynset. Hvorfor? Jo, han og sønnen Eirik ville vise frem en av sine gode kunder på sveisebord, og Norax har mye sveising i sin produksjon. Er ikke et bord et bord spør vi?

- Nei, vi mener det er mye å hente både innen HMS og effektivitet ved å benytte riktig sveisebord, du kan spørre kunden selv, sier Per Røsand.

- Ja, det stemmer det repliserer Svein Terje Bakkeng, og legger til; - Vår erfaring er at sveiseoperatørene får bedre arbeidsposisjon, noe som vi vet gir mindre fravær. Bordene er flyttbare og slik vi benytter dem setter vi sammen to eller flere ved store konstruksjoner, noe som gir oss god fleksibilitet. Faktisk så lurer vi på hvordan vi klarte oss uten tidligere.

På spørsmålet om hvor veien videre går svarer Bakkeng: - Vi har så stor etterspørsel både av våre egne produkter og underleveranser så vi diskuterer situasjonen daglig. Kan hende vi må flytte til større og mer hensiktsmessige lokaler, og da gir vi deg beskjed, svarer bedriftslederen med et bredt smil.

Mer informasjon finner du på: www.norax.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078