23948sdkhjf

Kompetansesenter på høyfjellet

Med base på Dr. Holms hotell på Geilo kurser KRM (Kompetansesenter for Roterende Maskineri) hundrevis av industrifagfolk hvert år. Konseptet "faglig påfyll i komfortable omgivelser" blir mer og mer populært.

- Med oppdatert kompetanse stiller du sterkere på jobb, uansett hvilke fremtidsplaner du har, mener Sverre Bakke, daglig leder i KRM AS. Han har siden 1991 drevet som kursleverandør innen drift og vedlikehold av roterende maskineri og hydraulisk utstyr.

Gjennom KRM kan du velge mellom aktuelle fagkurs, eller sette sammen en serie som leder til fagbevis innenfor et fagområde. Kursleverandøren har base på Dr. Holms hotell på Geilo, og her kan kursdeltakerne i tillegg til fagopplæring også nyte hotellets mange fasiliteter, eksempelvis bowling eller en tur i SPA-avdelingen.

Maskinregisteret besøker KRM mens et hydraulikkrus pågår, og deltakerne er hovedsakelig fra olje og gassektoren. Hydraulikkurs kjøres over fem dager, mandag til fredag, og kursene er delt inn i fem deler pluss eget tilleggskurs for slanger, rør og fittings. Kursdagen er delt i to; teori før lunsj og praksis etter lunsj.

Fagtekniker Hydraulikk på 1-2 år deltid

Hos KRM kan du nå få tittelen "Fagtekniker Hydraulikk" gjennom en serie kurs hos KRM og NKI.

- Dette er en ny og enestående utdannelse i Norge som er godkjent av NOKUT som Fagskole - og eneste utdanning for hydraulikere som er godkjent CETOP-2 av Hydraulikk Pneumatikkforeningen i Norge. Endelig et skikkelig tilbud til hydraulikere på et faglig nivå mellom fagbrev og teknisk fagskole, uttaler Sverre Bakke.

Han viser frem kurslokalene for teori i konferanseavdelingen i hotellet og de spesialbygde lokalene for praktisk opplæring i underetasjen.

- Vi har gjennom 20 år utviklet praktiske fagkurs for dem som arbeider med drift og vedlikehold av maskiner og hydraulisk utstyr. Med på laget har vi Nordens ledende fagspesialister som instruktører, og vi forbedrer oss stadig med utgangspunkt i de tilbakemeldinger vi får fra hver eneste kursdeltager på hvert eneste kurs og hver eneste kursdel, sier Bakke mens han leder oss gjennom kurslokalene som fylt opp med roterende maskiner og utstyr.

Enkelt konsept som virker

- Vi tilbyr de som arbeider med å drifte og vedlikeholde roterende maskineri og hydraulisk utstyr den fagkompetansen som skal til for at de skal kunne utnytte maskinparken mest mulig effektivt med minst mulig driftsforstyrrelser og størst mulig sikkerhet og å holde seg oppdatert i faget. Ved å benytte oss av de aller beste instruktørene innen sitt fagområde de underviser i, moderne og oppdatert maskinpark til de praktiske øvelsene under hvert fagområde og et godt miljø å drive undervisning i er vi en profesjonell leverandør av fagkompetanse for mekanisk industri, mener Bakke.

Bredt fagtilbud

Hydraulikkfagskolen er et samarbeid mellom NKI og KRM og er godkjent som Fagskole av NOKUT og som CETOP 2 utdannelse av Hydraulikk og Pneumatikkforeningen (HPF). Denne utdannelsen er krav i NORSOK standarden R-003 og R-005 for dem som skal vedlikeholde løftehydraulikk. Utdannelsen må være godkjent Fagskole i Hydraulikk av NOKUT for å bli godkjent CETOP 2 av HPF.

KRM har to-ukers kurs i Fagbevis i elektrofag og elsikkerhet som gir deg mulighet til å utføre enkle vedlikeholdsoppgaver som til/frakobling av elektrisk utstyr, bytte komponenter likt mot likt, samt utføre en del generelle vedlikeholdsoppgaver og feilsøking på anlegg under 1000 V.

Gjennom kurset Slanger, rør og fittings kan du bli Veritas-autorisert slangepresser. Kurset er et samarbeid med Det Norske Veritas. I seksjon 8 i DNV' Standard 2.9-TAP5-791.70 omtales godkjenningskravet.

KRM AS er kvalifisert som leverandør i Achilles JQS - oljeindustriens leverandørregister i Norge og Danmark. Kursleverandøren har implementert og dokumentert kvalitetssystem i henhold til NS - ISO 9002

Online kompetansetest

Har du lang erfaring eller praktiske kurs hos andre leverandører? På hvilket nivå skal du starte? En online kompetansetest gir deg svaret.

- Mange av våre kursdeltagere har både god utdanning og flere års arbeidserfaring. Men hvordan finne ut hvor du skal starte hydraulikkopplæringen og hva du eventuelt kan få fritak for, spør Bakke og serverer selv svaret.

- Du har to muligheter:

Enten sender du oss en oversikt over det du har av formell utdannelse og evt. kopi av kursbevis, så vurderer vi i hvert enkelt tilfelle om du kan innvilges formelt fritak fra kurs på det grunnlag, og/eller på hvilket nivå du bør starte kursingen. Det kan være nødvendig å avlegge en ekstra prøve innenfor et fag/nivå for å kunne innvilge et formelt fritak for kurs som inngår i Hydraulikkfagskolen.

Eller så tar du en online test på en nettside og resultatet av denne avgjør på hvilket nivå du skal starte kursingen. For å ta online-testen må du ha en påloggingskode fra oss. Det får du ved å fylle ut bestillingsskjema.

Formelt fritak fra kurs som inngår i Hydraulikkfagskolen, får du ved å avlegge en skriftlig prøve innenfor faget/kurset mens du er på kurs hos oss. For tiden har vi kun mulighet for å teste kunnskap innen Hydraulikk I, II og IV på denne måten. De øvrige kursene må dokumenteres for å innvilge fritak.

Utvidet samarbeid med SKF

KRM gir deltakerne tilgan til "Min side" på egne nettsider. Her kan kursdeltakerne logge seg inn, se all kursdokumentasjon sammen med kursbevis og klassebilde. Kursansvarlig har også tilgang til sidene.

- Vi mener å ha funnet en fin kombinasjon av fagopplæring og sosialt samvær her på Geilo, og siste nytt er at vi inngår et tett samarbeid med SKF som kjører sine kurs hos oss. Det er vi veldig stolte av konkluderer Sverre Bakke.

For mer informasjon besøk: www.krm.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078