23948sdkhjf

Fiberlaser – en lysende fremtid

Eksplosiv vekst innen etterspørselen etter laserteknologi presser utviklingstakten for verdens lasermaskinprodusenter. Bystronic svarer med å presentere en 3kW fiberlaser som skal blidgjøre kundene.

- Laser vokser eksplosivt i Kina, men ikke bare der, hele verdensmarkedet beveger seg over til fiberlaser. Derfor jobber en av ni ansatte hos Bystronic med forskning og utvikling av ny teknologi, åpnet Michael Kron, adm. direktør for Bystronic Scandinavia AB da fagpressen møttes på det skandinaviske hovedkontoret i Stockholm. Hele 56 personer er ansatt for å pleie det skandinaviske markedet, og er med det størst innen tynnplate her i nord.

Fiberlaser det hotteste

- Vi skal ikke lenger tilbake enn året 2010, da fiberlaser slo gjennom for alvor under messen EuroBLECH i Hannover. Her i Skandinavia har vi solgt et titalls fiberlasermaskiner så langt, og markedet vokser fort, uttaler Kron.

En av fordelene med fiberlaser er at den ikke behøver en egen kjøleenhet, den er nemlig innebygd gjennom innebygde laserresonatorer.

- Fiberlaseren er mer kompakt enn CO2-laser og bruker mindre energi. Dette, pluss at linsepakken varer vesentlig mye lenger enn på CO2-laser, og at man ikke behøver gass, gjør fiberlaseren meget attraktiv, mener Kron.

Foruten at man slipper kompressor, og får raskere skjæring i tynne materialer, blir altså skjærekostnaden lavere.

- CO2-laser kan skjære i tykkere materialer, men fiberlaseren gir mer fleksibilitet med hensyn til valg av materialer. Med vår nye 3kW fiberlaser, BySprint Fiber 3015, kan man skjære i opptil 20 millimeter svart stål og 12 millimeter i rustfritt. Det gjør maskinen attraktiv for mange skandinaviske verksteder, understreker Michael Kron.

Mer informasjon finner du på: www.bystronic.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063